Barion Pixel
2024.06.22.
FelnőttHírek

Vereség Győrben

Volt válogatott és utánpótlás-válogatott labdarúgók góljaival győzte le az ETO FC Győr vasárnap az FC Ajkát az NB II-es pontvadászatban.

ETO FC Győr–FC Ajka 3-1 (1-0)

Győr, ETO Park, zárt kapuk mögött.

V.: Barna.

ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári, Kerkez (Fejes, 79.) – Bagi, Kiss M. – Sipőcz (Vashkeba, 46.), Berki (Szalka, 74.), Májer (Erdei, 69.) – Priskin Vezetőedző: Csató Sándor.

FC Ajka: Horváth T. – Görgényi (Szűcs, 63.), Heffler T., Tar, Tóth G. – Kenderes, Szekér (Nagy I,. 46.) – Rétyi (Zamostny, 46.), Irimiás (Zvara, 85.), Csizmadia (Présinger, 60.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Azonos pontszámú csapatok csaptak össze vasárnap kora délután az ETO stadionjában. A gyenge szezonkezdet után a győriek némileg magukra találtak, az utóbbi időszakban több jó eredményt is elértek, az ajkaiak pedig hárommeccses veretlen szériát követően léptek pályára, azaz izgalmas küzdelemre lehetett számítani.

A két együttes augusztusi találkozóján az FC Ajka 2-1-es sikert aratott.

A vendégek szakvezetője, Kis Károly a mérkőzés előtt arra figyelmeztetett, hogy nagyon oda kell figyelniük a hazaiak támadójátékára, amely gyors és gólerős. A mester szavait már a második percben igazolta a Győr, amely egy szöglet után kis híján a kapuba talált, Kenderes mentett a gólvonalról.

A nyolcadik percben a vendégek veszélyeztettek, Csizmadia fejelt kapura, Gundel-Takács a helyén volt.

A 22. percben vezetéshez jutott az ETO. Egy szabadrúgás után rosszul tisztáztak a védők, a labda Májerhez került, aki beadott, a 63-szoros válogatott Priskin Tamás pedig közelről a hálóba fejelt, 1-0,

A folytatásban ment előre az Ajka, Csizmadia kétszer célba vette a kaput, sikertelenül. A 40. percben Szekér fejelhetett közelről, ám a játékszer fölé ment, oda lett a nagy helyzet.

A második félidő rosszul kezdődött a vendégek számára, az 50. percben a válogatott korábbi védője, Lipták Zoltán egy szabadrúgás után szép mozdulattal, kapásból vágta az ajkai kapuba a labdát, 2-0.

Folytatódott a rémálom ajkai szemszögből, az 57. percben az egykori utánpótlás-válogatott Kiss Máté lövése talált utat a kapuba. Nem ízlett az ETO letámadása az Ajkának, a vendégek többször is elveszítették a labdát, amely Priskinhez került, ő adta jobbról, az alapvonalról a gólpasszt a hosszún érkező Kissnek, 3-0.

Ezzel eldőlni látszott az ütközet. Az ajkaiak túl sokat hibáztak, képtelenek voltak felvenni ellenfelük ritmusát.

A 73. percben összejött a szépítés a Veszprém megyeieknek, Nagy Krisztián kapott jó indítást a jobb oldalon, és a támadó szépen lőtte el Gundel-Takács mellett a labdát, 3-1.

Ez a gól akkor ért volna sokat, ha Nagy Krisztián újabb próbálkozása a 75. percben szintén utat talál a hálóba, ám a lövés mellé ment.

A 83. percben Temesvári önveszélyes játékkal fejelt Tóth lábába, érthetetlen módon a játékvezető kifele ítélt szabadrúgást.

forrás: veol.hu/sport