Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Vereség Csákváron

Az FC Ajka csapata nem tudta megtörni rossz szériáját, és egygólos vereséget szenvedett a Csákvár otthonában a labdarúgó NB II 11. fordulójában.

Aqvital FC Csákvár–FC Ajka 1-0 (1-0)

Csákvár, 200 néző. V.: Nagy R.

Csákvár: Pécsi – Murka, Babós L., Karacs, László N. – Szakály D., Mészáros D., Major M. (Gazdag, 65.) – Tamás N. (Papucsek, 87.), Nagy Z., Fejős (Nathaniel, 76.). Edző: Tóth Balázs.

Ajka: Horváth D. – Szűcs K. (Vogyicska, 79.), Tar, Kenderes, Csemer – Tajthy, Rabatin (Sejben, 70.) – Babos B. (Antal, 65.), Zsolnai (Gaál, 79.), Horváth P. (Borsos, 65.) – Szarka. Edző: Schindler Szabolcs.

Az immár Schindler Szabolcs vezette ajkaiak a jó formában lévő Csákvárhoz látogattak. A Fejér vármegyeiek öt mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget, az ajkaiak pedig hat meccs óta nem szereztek pontot. A találkozó elején az ajkaiak veszélyeztethettek, a második minutumban Szarka lövése kecsegtetőnek bizonyult, azonban egy védőről  kipattant. A 10. percben Rabatin került ziccerbe, de Babos remek becsúszással mentett.

A 16. játékpercben az ajkai kapu előtt Fejős forgatta meg Szűcsöt, majd emelt a hosszúra, és a volt ajkai játékos, Murka a kapufára fejelt. A 31. percben ismét Murka volt veszélyes az ajkai kapunál, azonban Horváth Dániel nagy lélekjelenléttel hárított. Horváth Péter a 32. minutumban távolról kínálta meg a csákvári kapust, és a hazaiak szerencséjére a kapufáról kifelé pattant a játékszer. Sokan már elkönyvelték a gól nélküli félidőt, azonban Nagy Zoárd jó labdát kapott az ajkai kapu előtt és passzolt a hálóba a 45. percben, 1-0.

A rövid pihenőt követően harcosabban jött ki az öltözőből a múlt év bronzérmese. A 49. minutumban Szarka esett el a büntető területen belül, azonban néma maradt a játékvezető sípja. Az 56. percben már többen is felugrottak a hazai nézőtérről, amikor László emelését benn látták, azonban

Szűcsöt, majd emelt a hosszúra, és a volt ajkai játékos, Murka a kapufára fejelt. A 31. percben ismét Murka volt veszélyes az ajkai kapunál, azonban Horváth Dániel nagy lélekjelenléttel hárított. Horváth Péter a 32. minutumban távolról kínálta meg a csákvári kapust, és a hazaiak szerencséjére a kapufáról kifelé pattant a játékszer. Sokan már elkönyvelték a gól nélküli félidőt, azonban Nagy Zoárd jó labdát kapott az ajkai kapu előtt és passzolt a hálóba a 45. percben, 1-0.

A rövid pihenőt követően harcosabban jött ki az öltözőből a múlt év bronzérmese. A 49. minutumban Szarka esett el a büntető területen belül, azonban néma maradt a játékvezető sípja. Az 56. percben már többen is felugrottak a hazai nézőtérről, amikor László emelését benn látták, azonban Szűcs tisztázott a hosszú saroknál. A 65. játékpercben Szarka kínálta meg Pécsit, a hazai hálóőr azonban lábbal mentett. A hajrára kanyarodva ismét a csákváriak jártak közel az újabb gólhoz. A 82. percben egy szögletet követően Murka Benedek fejese a kapufán csattant. A 85. minutumban Szakály hosszan indította Gazdagot, akinek a lövését Horváth Dániel védte testtel a tizenhatos vonalánál. A hajrában megnehezítette a csákváriak dolgát Schindler Szabolcs együttese, azonban Pécsi kapuja érintetlen maradt a hármas sípszóig.

forrás: veol.hu/helyi-sport