Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Vereség az idényzárón

Nem tudta megszerezni a negyedik helyet az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben, de a Nyíregyháza elleni vereséget követően is vastapsot kapott szurkolóitól a csapat. A szezon zárómeccsén, vasárnap egy gólos vendégsiker született, a Veszprém megyeiek az ötödikként zártak.

FC Ajka-Nyíregyháza 0-1 (0-1)

Ajka, 1000 néző.

V.: Horváth T

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer (Présinger, 78.) – Csizmadia, Tóth G., Szekér (Kenderes, 62.), Rétyi (Földi, a szünetben) – Nagy K. (Tóth B., 78.), Zsolnai (Stoiacovici, 78.). Vezetőedző: Kis Károly.

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér – Szokol, Papucsek, Jánvári – Svedjuk (Végső, 62.), Paku (Csilus Á., 94.), Farkas A., Márkus, Szabó B. (Kalocsai, 94.) – Zamostny (Hornyák, 73.), Gresó (Hamed, 62.). Megbízott edző: Huszák Géza.

A sorsolás megadta az esélyt az FC Ajkának arra, hogy hazai sikerrel búcsúztassa a 2020/2021-es évadot. Azt a szezont, amelyet ugyan nem söpört el a koronavírus-járvány (úgy, mint az előzőt), de komoly negatív befolyással volt rá, mind a pályán, mind annak környékén. A hajrára aztán visszatérhettek a nézők a lelátókra, és a csapatok már nem küzdenek a pandémia következményeivel.

Az ajkaiak pedig remekül teljesítettek az utóbbi hetekben, és már korábban eldőlt, hogy történetük egyik legjobb évadát zárják.

Az utolsó meccsen feltehették a pontot az i-re, ha nyernek (és a Pécsi MFC nem győz a Soroksár ellen), megelőzhetik riválisukat, és a szenzációs negyedik helyen végezhetnek a 20 csapatos mezőnyben.

Ehhez minden adott volt: jó hangulat, jó idő, elszánt hazaiak. Ugyanakkor a másik térfélen egy olyan együttes sorakozott fel, amely ellen nem lehetett biztosra menni. A remek erőkből álló Nyíregyháza a múlt héten két vállra fektette a bajnokesélyes Vasast, és ugyan a hetedik pozíciónál már nem végezhetett volna előrébb, visszacsúszni sem szeretett volna a tabellán.

Remek hangulat várta csapatokat vasárnap délután. A szurkolókat nemcsak a ragyogó napsütés vonzotta a stadionba, hanem az is, hogy lássák, miként zárja története egyik legjobb szezonját az FC Ajka. A Veszprém megyeiek korábban háromszor voltak negyedikek az NB II-ben, abban az időszakban, amikor még kétcsoportos volt a második vonal.
A Nyíregyháza persze nem akart asszisztálni az ünnephez, a vendégek veszélyesebben játszottak a találkozó elején.
A folytatásban a hazaiak is egyre többször kerültek a rivális kapuja elé, de a helyzetek helyett inkább a küzdelem dominált.
Nem született gól az első félidőben, ha pontozni kellett volna a játékrészt, akkor is egál lett volna szerintünk az állás.
A szünet után jobban futballozott az FC Ajka, amely nyomás alatt tartotta a Nyíregyházát. Betalálni azonban nem sikerült a házigazdának és ez meg is bosszulta magát.

A 64. percben a két perce beállt Hamed Yasint találta meg középen üresen Paku jobboldali beadása. A nyíregyházi játékos hat méterről, jobbal a kapu bal oldalába lőtt, 0–1.

Ezt követően még inkább a kontrákra építhetett a Nyíregyháza.
A hazaiak pedig szinte mindent egy lapra feltéve mentek előre, jöttek a beadások, a lövések, csak az egyenlítés nem jött.
A Nyíregyháza jól védekezett és meg is szerezte a három pontot. Az FC Ajka így nem tudott előzni, maradt az ötödik helyen, de a klub történetében ez is kiemelkedő eredménynek számít.

Kis Károly: – Tudtuk, a Nyíregyháza egy kellemetlen stílusban játszó, jó csapat. Hiába támadtunk mi többet, ők szereztek vezetést. Mindent megpróbáltunk, de nem tudtunk kiegyenlíteni. Összességében remek szezont zártunk, nagyszerű csapatunk van. Sajnálom, hogy a szurkolók több sikerünknek sem lehettek idén részesei.
Huszák Géza: – Gratulálok a csapatnak. Az idény végére sikerült jó formába lendülnünk és örömöt tudtunk szerezni a szurkolóinknak.

forrás: veol.hu/sport