Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Vereség a listavezetőtől

Nem sikerült gólt szereznünk a listavezető ellen, így sajnos 3 vereséggel zártuk a hetet.

FC Ajka-Csákvár 0-2 (0-1)

Ajka, 800 néző. V.: Móri

FC Ajka: Horváth D. – Horváth P., Heffler, Görgényi, Nagy B. – Kenderes – Soltész (Molnár, 63.), Csizmadia (Nagy I., 46.), Lengyel, Illés (Major N., 78.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

FC Csákvár: Markek – Csató, Albert, Tányéros, Deutsch – Major G. (Sipos, 83.), Mim (Kocsis, 68.), Nándori, Mészáros – Baracskai, Sejben (Farkas, 74.). Vezetőedző: Visinka Ede.

A listavezető látogatott Ajkára a labdarúgó másod­osztály 15. fordulójában. A csákváriak remek formában készülhettek az összecsapásra, a Fejér megyei csapat négy találkozót nyert zsinórban. Az ajkaiaknál felemás volt a kép, Kis Károly alakulata az előző körben vereséget szenvedett Szolnokon, majd hét közben kiesett az Újpesttel szemben a Magyar Kupából. Legutóbbi hazai bajnokiját viszont hozta a zöld-fehér gárda, két hete a Szeged távozott pont nélkül a városi stadionból.

Hosszú sérülése után először kapott lehetőséget a kezdőben Illés Dávid, aki tíz perc elteltével egy szép lövéssel jelentkezett.

Látszott, hogy mozgékony, labdaügyes ellenféllel néz farkasszemet az FC Ajka, amely ennek megfelelően nem is kapkodott. Nem forogtak veszélyben a kapuk, érződött, hogy egy-egy pontrúgásnak, távoli próbálkozásnak nagy lehet a jelentősége. Így is lett.
A 19. percben Baracskai szánta el magát lövésre 20-22 méterről, remekül helyezett, a labda a bal kapufáról pattant Horváth hálójába, 0-1.

Nem sokkal később Baracskai duplázhatta volna az előnyt, kapuba tartó fejesét blokkolták a védők.
A folytatásban kis túlzással egy csapat volt a pályán, a vendégek uralták a játékot.

A félidő végén be tudta szorítani vetélytársát az Ajka, azonban komolyabb lehetőséget nem dolgozott ki a házigazda. Egészen a 44. percig, amikor Nagy Krisztián volt erőszakos, labdát szerzett, és egyedül állt Markek kapussal szemben, ideje is volt lőni, mégis mellé bombázott. A második játékrész elején Nagy Krisztián esett el a 16-oson belül kétes szituációban, de a bíró nem mutatott a 11-es pontra.

Nagy elánnal kezdett az FC Ajka, ugyanakkor a Csákvár is a kapuba találhatott volna, Tányéros rontott el egy nagy helyzetet. Nem tudta tartani a nyomást a házigazda, a vendégek pedig bátran támadtak, ha volt lehetőségük. Egy ilyen akció végén a jobb oldalon verték meg a Fejér megyeiek ellenfelük védelmét, a középre adást Tányéros pofozta a kapuba, 63. perc: 0-2.

Két perccel később Major lőtt az oldalhálóba, majd a kiugró Nándori tüzelhetett, Horváth bravúrral védett. Könnyedén eldönthette volna a Csákvár a meccset, az Ajka tompán, lassan futballozott.

Az utolsó negyed óra kezdetén Nagy István kapott remek labdát a jobb oldalon, lövés előtt az utolsó pillanatban szerelték az ajkai középpályást, majd Markeknak kellett védenie. A Csákvár kontrollálta a játékot, ahogyan nagyjából az egész meccsen.

Kis Károly: – Lehettek volna fordulópontok a találkozón, visszajöhettünk volna a mérkőzésbe, de nem éltünk a lehetőséggel. A legnagyobb gond az volt, hogy rengeteg párharcot elveszítettünk. A feladat adott, rendbe kell tenni a védekezésünket.

Visinka Ede: – Nagyon örülünk ennek a sikernek, továbbra is jó sorozatban vagyunk. Tartottunk ettől a meccstől, nem akartunk a falnak rohanni. Megszereztük a vezetést, majd megúsztunk egy nagy helyzetet. A második félidőben mindkét oldalon voltak lehetőségek. Azt gondolom, nüanszokon múlt a találkozó, a pontok sorsa.

forrás: veol.hu/sport