Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Vasárnap a Vasast fogadjuk

A Merkantil Bank Liga NB II. 23. fordulójában a nagy múltú Vasas FC-t látjuk vendégül az ajkai Városi Sportcentrumban. A találkozó játékvezetője Andó-Szabó Sándor lesz, az asszisztensi feladatokat Becéri Gergely és Király Zsolt látják el, míg a tartalékjátékvezető Dolnegó Bálint lesz.

A mieink az előző fordulóban a közvetlen rivális Kazincbarcika otthonában játszottak 1-1-es döntetlent , míg a Vasas hazai pályán nem bírt a Békéscsabával (0-0), így  a két csapatot továbbra is 9 pont választja el egymástól a táblázaton.

A bajnokság 7. helyén álló Vasas a télen nagy változásokon esett át, hiszen decemberben tulajdonosváltás történt a fővárosi együttesnél, aminek következtében Szanyó Károly távozott Angyalföldről, helyét pedig ifj. Bene Ferenc vette át. Nemcsak az edzői stábban történtek változások, hiszen a fővárosiak játékoskerete alaposan megerősödött a téli átigazolási időszakban: Jova Levente, Vernes Richárd, vagy éppen az NB I. góllövőlistájának éllovasa, Feczesin Róbert is a piros-kékeknél folytatja pályafutását.

A 4. forduló előtt még pont nélkül álltunk a tabellán, ezért is meglepő, hogy Molnár Dominik góljával éppen a Vasas otthonában szereztük meg első bajnoki pontunkat (Vasas FC – FC Ajka 1-1). A fővárosi piros-kékek legutóbb 2015. márciusában vendégszerepeltek Ajkán, akkor 2-1 arányban sikerült nyerniük, reméljük idén ez másképp lesz.

A találkozó vasárnap 17 órás kezdettel kerül megrendezésre az ajkai Városi Sportcentrumban. Jegyek elővételben ne válthatók, így kérjük a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenki időben érkezzen a mérkőzésre.