Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Vasárnap a Szegedet fogadjuk

A Merkantil Bank Liga NB II. 13. fordulójában a szintén újonc Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesét fogadjuk az ajkai Városi Sportcentrumban. A találkozó játékvezetője Horváth Tibor lesz, az asszisztensi feladatokat Bede Tamás és Hofbauer Roland látják el, míg a tartalékjátékvezető Barna Gábor lesz.

A mieink hosszú szünet után szerepelnek ismételten hazai pályán, hiszen Kis Károlyék legutóbb szeptember 7-én, a  Nyíregyháza ellen játszották utolsó hazai mérkőzésüket. Csapatunk az utóbbi hetek remek teljesítményének köszönhetően 12 ponttal a 11. helyről várja a folytatást a bajnokságban, ahol az a Szeged lesz a mieink ellenfele, amely a legutóbbi 4 mérkőzését egyaránt megnyerte.

Kis Károlynak az utóbbi időben sérülések és betegségek tarkították csapatát, Köles Jánost ráadásul hosszabb időre nélkülöznie kell szakvezetőnknek, hiszen védőnk a Szombathelyi Haladás ellen térdszalagszakadást szenvedett.

A szegediek a tavalyi szezonban 5 pontos előnnyel nyerték meg a bajnokságot a Szentlőrinc előtt. Keretüket jobbára rutinos, NB I-et is megjárt játékosok alkotják, elég többek között megemlíteni Alexandar Jovanovic, Andorka Péter, Mohl Dávid, Gajdos Zsolt vagy az ex-pápaiak Tóth Gergő és Germán Tamás nevét.

Kis Károly, vezetőedző: Úgy gondolom nagyszerű teljesítmény, hogy az utolsó 3 idegenbeli mérkőzésünkön erős ellenfelekkel szemben, 9 gólt lőve, 7 pontot sikerült szereznünk. Nagyon jó érzés és nagyon sokat jelentett a csapat számára, hogy mindhárom találkozóra elkísért bennünket szurkolótáborunk. Az utóbbi idők jó sorozatával sikerült a középmezőnybe felzárkóznunk, mivel azonban nagyon sűrű a mezőny, így a cél nem lehet más, mint ezt a jó szériát folytatni. Első ellenfelünk a Szeged lesz, amely az utolsó 4 mérkőzését megnyerte, így nem ígérkezik könnyű találkozónak a hétvégi összecsapás. Szabadnapunknak köszönhetően élőben is láttam őket, így remélem sikerült megfelelően feltérképeznem ellenfelünket. Nehéz mérkőzésre számítok, de egyértelműen a 3 pont megszerzése a cél!

A találkozó vasárnap 17 órás kezdéssel kerül megrendezésre az ajkai Városi Sportcentrumban .