Barion Pixel
2024.07.15.
FelnőttHírek

Sikerült a visszavágás

Értékes három pontot szerzett az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)

Ajka, zárt kapuk mögött. V.: Kovács J. Z.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Csizmadia (Rétyi, 78.), Kenderes (Tóth G., 63.), Szekér (Stoiacovici, 78.), Soltész (Tóth B., 88.) – Zsolnai, Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Kállai (Jancsó, 75.), Schimmer (Németh Márió, 56.), Devecseri, Bosnjak – Doktorics (Rácz, 46., helyette Schuszter, 92.), Holdampf, Csilus T., Kiss B., Németh Milán (Debreceni, 75.) – Dragóner F. Vezetőedző: Mátyus János.

Az előző héten nem játszó (a Szentlőrinc pályája a fagy miatt nem volt futballra alkalmas), s ezért egy meccsel kevesebbel rendelkező FC Ajka a 12., a Haladás pedig a hetedik helyről várta az összecsapást. A párharc izgalmasnak ígérkezett, már azért is, mert e két együttes rendre nagyot csatázik egymással. Ez ősszel is így volt, Szombathelyen kemény küzdelemben 1-0-ra nyertek a hazaiak.

Kiss Bence lövése jelentette az első veszélyesebb szituációt, Horváth Dániel azonban a helyén volt, vetődve védett.

A folytatásban is a hazai térfélen, illetve az ajkai kapu előtt akadtak események. Nyomás alatt tartotta ellenfelét a Haladás, jöttek is a helyzetek, de gólt nem tudtak lőni a szombathelyiek, ellentétben az Ajkával, amely első lehetőségéből eredményes volt.

A 20. percben Soltész forgatta meg a bal oldalon Schimmert, középre adását Nagy Krisztián még nem érte el, a lepattanót viszont Csizmadia Zoltán a kapuba vágta, 1–0.

Jót tett az Ajkának a találat, a vendéglátók koncentráltabban, pontosabban játszottak és nagyobb önbizalommal támadtak. Nagy Krisztián duplázhatta volna az előnyt, ám Verpecz bravúros reflexszel védeni tudott a 29. percben.

A vendégek nem tudtak újabb lehetőséget kialakítani, a szünetig hátralévő időben inkább a Veszprém megyei csapat akarata érvényesült, miközben a mezőnyben nagy volt a küzdelem számos kemény párharccal.

A második játékrészt jobban kezdte az FC Ajka, Mátyus János cserélt, de a Haladás nem igazán tudott mit kezdeni a hazai védelemmel.

A szombathelyiek igyekeztek növelni a nyomást, viszont közben figyelniük kellett arra, hogy ne hagyjanak túl nagy területet Nagy Krisztiánéknak.

Csizmadia totojázott el egy ígéretes lövési lehetőséget, a másik oldalon Rácz veszélyeztetett. Utóbbinál Horváth Dániel védett nagyot.

A 79. percben Németh Márió szabadrúgása volt közel az ajkai kapuhoz.

A Haladás is egyre közelebb került az egyenlítéshez, a vendégek egyre feljebb jöttek, komoly munkában volt a hazai védelem.

Nagy Krisztián dönthette volna el a mérkőzést, de lövése az oldalhálóban kötött ki a 88. percben.

Mentek előre a vendégek, kontráztak a hazaiak, de végül több gól már nem esett. Összességében megérdemelt hazai siker született.

Kis Károly: Nagy küzdelemben jó csapatot győztünk le. Volt amikor az ellenfél birtokolta többet a labdát, de nekünk is akadtak lehetőségeink. Megérdemelt győzelmet arattunk, ennyivel ma jobbak voltunk.

Mátyus János: Nagyszerűen kezdtünk, sokat birtokoltuk a labdát. A gól megfogott minket, de rendeztük a sorokat. A második félidőben nagy erőket mozgósítottunk, sajnos nem sikerült egyenlítenünk.

forrás: veol.hu/sport