2024.04.20.
FelnőttHírek

Sajnos megszakadt a veretlen sorozatunk

Az NB III. Nyugati csoportjának 20. fordulójában Nagykanizsán vendégszerepelt csapatunk. Schindler Szabolcsnak több helyen kellett változtatnia csapatán, hiszen Nagy Krisztián eltiltás miatt, míg Csemer és Pavlitzky sérülés miatt nem állt szakvezetőnk rendelkezésére.

FC Nagyanizsa-FC Ajka 1-0 (1-0)

Nagykanizsa, 500 néző.

FC Nagykanizsa: Horváth M. – Pál, Szabó, Major, Gelencsér – Kretz (Kovács O., 77.), Kovács Gy., Lőrincz (Vittman, 80.), Horváth D. – Horváth B., Hetesi (Vajda, 68.). Vezetőedző: Barna László.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács, Keresztes – Csizmadia (Nagy E., 68.), Kenderes, Illés, Horváth P. – Oláh, Harsányi (Molnár, 56.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Nagyobb lendülettel kezdtek a hazaiak, jobbára az történt a találkozó elején amit a hazaik szerettek volna. A 11. percben a védőink nem értették meg egymást, Horváth Balázs kapus mellett elgurított labdáját Kölesnek a gólvonalon kellett mentenie.

A 22. percben Kovács Gergő az utolsó pillanatban mentett szögletre. A sarokrúgást Lőrincz az üres kapu fölé fejelte. A 28. percben Harsányi beadása után Horváth M. és Szabó nem értették meg egymást, az üres kapu felé pattogó labdát Major érte el az utolsó pillanatban.

A 42. percben jobboldalon vezetett támadást a Nagykanizsa, Pál beadása átszállt a hosszú oldalra, ahol Lőrincz közelről a léc alá fejelt, 1-0.

Szünet után kissé bátrabban kezdett csapatunk, de a hazaiak kontáriban is benne volt a veszély.

Az 55. percben Lőrincz fejese csattant a felső lécen.

1 perccel később Illés szerzett labdát, egyedül törhetett kapura, de lövés helyett középre passzolt, így odalett a lehetőség.

A 68. percben megint Molnár veszélyeztetett, az ötös sarkáról azonban az oldalhálóba lőtt.

A találkozó hátralevő részében csapatunk mindent egy lapra feltéve támadott, de a hősiesen küzdő kanizsaiak ellen nem sikerült a kapuba találnunk, így megszakadt a 19 (a tavalyi Dunaharaszti MTK elleni győzelmet beleszámítva 20) mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunk. Összehasonlításképpen az elmúlt két bajnokság győztese az ETO FC Győr (18) és a Kaposvári Rákóczi (16) sem bírta ennyi ideig veretlenül! Vereségünk ellenére csapatunk továbbra is magabiztosan vezeti az NB III. Nyugati csoportjának tabelláját a 10 egységgel kevesebbet gyűjtő Érdi VSE előtt.

Schindler Szabolcs: Sajnos azt kell mondanom, megérdemelten nyert a Nagykanizsa. Ezzel a vereséggel lezártunk egy fejezetet, „új bajnokság” kezdődik, ahol a játékunk minden szegmensében javulnunk kell.