Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Rétyi Róbert: Kemény meccsre készülünk!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. Vasárnap a héten a második mérkőzését játssza a csapat, idegenben mérkőzünk meg a DEAC együttesével. A mérkőzés előtt fiatal támadónkkal, Rétyi Róberttel beszélgettünk.

Egy góllal maradtunk alul a Vasassal szemben. Hogyan láttad a mérkőzést belülről?

Nehéz meccsre számítottunk, hiszen már nem csupán a feljutás az angyalföldiek célja, hanem a bajnoki cím megszerzése is. Nem kezdtük jól a mérkőzést, hamar gólt szerzett az ellenfél és az is nehezítő tényező volt, hogy szerkezetileg nem a megszokott formában tudott felállni a csapatunk. Aztán nekünk is voltak helyzeteink, egyenlíthettünk volna, ez azonban sajnos nem sikerült. A második játékrészt sem kezdtük jól, a félidő elején rögzített játékhelyzetből kaptunk egy újabb gólt. A kétgólos hátrány hatására fel tudtuk szívni magunkat, és hamar sikerült válaszolnunk a gólra. A találkozó hátralévő idejében mindkét oldalon sok helyzet volt, ezeket azonban már nem sikerült gólra váltani, így 2-1 –es végeredménnyel zárult a mérkőzés. A vereség ellenére úgy gondolom, hogy egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a Vasasnak. Annak nagyon örülök, hogy sikerült betalálnom a nevelő egyesületem ellen, hiszen ez mindig különleges érzés egy játékosnak. Összességében úgy gondolom, hogy egy nehéz meccsen vagyunk túl, ahol nem feltétlen érdemeltünk vereséget, a következő meccsen pedig javítanunk kell!

Debrecenben lépünk pályára a hétvégén a DEAC vendégeként. Mit vársz a mérkőzéstől?

Bár a DEAC jelenleg a tabella utolsó helyén áll, egy nagyon kemény meccsre készülünk. A hazaiaknak minden pontra szükségük van, hogy elkerülhessék a kiesést, így nagyon komolyan vesszük a találkozót. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az előző fordulóban a Vasas is csupán egy góllal tudod nyerni a debreceniek ellen idegenben. Nagyon szeretnénk győzni, mindenképpen szeretnénk megtartani a jó pozíciónkat, és lehetőség szerint még előrébb lépni.

Hat mérkőzés van hátra az idei szezonból. Mire számítasz a bajnokság véghajrájában?

 Nagyon jól kezdtük a tavaszt, azonban a válogatott szünet kicsit megtörte ezt a lendületet. A szünet óta két vereség és egy döntetlen a csapat mérlege, ezen mindenképpen javítani szeretnénk a hátralévő meccseken. Szerencsére az elmúlt három mérkőzésen sem játszottunk rossz formában, nem fociztak le minket az ellenfelek, azonban a támadásainkat sokkal koncentráltabban kell befejeznünk, és jobb százalékkal kell értékesítenünk a helyzeteinket. Szeretnénk győzelemmel befejezni a hátralévő meccseket, bár ez nem lesz egyszerű, komoly ellenfelek várnak még ránk, igazi rangadókra készülünk. Mindenki motiváltan várja tavasz második felét, szeretnénk minél közelebb zárkózni az élbolyhoz, és meg fogunk tenni mindent azért, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el a szezon végén!

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett