Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Remek hangulatban, győzelemmel zártuk az évet!

A szezon utolsó mérkőzésén könnyed és szép játékkal örvendeztette meg szurkolóit az FC Ajka, amely történelme legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy a 3. helyen végzett a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka-Békéscsaba 2-1 (2-0)

Ajka, 1800 néző. V.: Derdák

FC Ajka: Horváth D. – Tóth G., Kenderes, Jagodics B., Présinger (Görgényi, 61.) – Vogyicska Bálint (Rabatin, a szünetben), Csizmadia Z. (Tajthy T., 61.), Sejben, Zsolnai R. (Berzsenyi, a szünetben), Doncsecz – Gaál B. (Dragóner F., 73.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Békéscsaba 1912 Előre: Póser – Puskás G. (Szalai D., 73.), Albert I., Fazekas L., Bora – Futó (Váradi, 67.), Mikló – Máris (Kóródi, 67.), Horváth P. (Hamed, 58.), Czékus – Ilyés T. (Zádori, 58.). Megbízott edző: Pásztor József.

Az ajkai együttes tét nélkül vághatott neki az összecsapásnak, ami a vendég Békéscsabáról nem volt elmondható, ugyanis az osztályozós helyért élt még a remény Pásztor kieső helyen álló tanítványai számára. A mérkőzés első perceiben magabiztosan járatták a labdát Csizmadiáék, és hamar vezetést is szereztek.

A 9. minutumban Présinger szabadrúgását Zsolnai fejelte oldalra, Kenderes visszakanalazott labdája pedig Póser és Albert között talált utat a kapuba, 1-0.

A 13. percben könnyen megduplázhatta volna az előnyét a bakonyi együttes, azonban Vogyicska lövését Póser bravúrral védte. A 25. játékpercben Ilyés lőhetett az ajkai kapura, de a támadó szörnyen találta el a labdát.

A 26. minutumban megduplázta előnyét Jeney együttese. Csizmadia passzolt Zsolnainak, aki mintegy 15 méterről könnyen lőtt a hálóba, 2-0.

A félidő hajrájához közeledve Doncsecz beadása szállt jó, azonban a hosszún érkező Tóth fejesét hatalmas bravúrral tolta Póser a léc fölé.

A második játékrészre a viharsarkiak jöttek ki motiváltabban, és a 48. percben Máris Dominik szépített Ilyés önzetlen passza után, 2-1.

Az 55. percben egy hazai kontra után Doncsecz lövésénél Póser volt résen, majd Gaál próbálkozásánál egy vendég védő mentett a gólvonalról. A hajrához közeledve a zöld-fehérek bebiztosíthatták volna a győzelmet, azonban Dragóner Póserbe fejelte a labdát nagy helyzetbe. Az utolsó percekben próbált előre jutni rendületlenül a békéscsabai gárda, de komolyabb helyzetig már nem jutottak.

A lilák ezzel a vereséggel búcsúztak a labdarúgó NB II-től, még az ajkaiak a 100 éves klub történelmének legjobb eredményét érték el azzal, hogy a harmadik helyen zártak.

forrás: veol.hu/helyi-sport