Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Döntetlen a Dorog ellen

Hatalmas küzdelmet igen, gólt nem hozott az FC Ajka-Dorogi FC meccs vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka-Dorogi FC 0-0

Ajka, 300 néző. V.: Derdák

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Görgényi, Csemer – Nagy I. (Illés, 86.), Lengyel, Molnár (Oláh, 62.), Horváth P. – Soltész, Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly

Dorogi FC: Mursits – Nyíri, Dlusztus (Kitl, 85.), Berkó, Forró – Földi (Girsik, 69.), Albert (Mészáros, 68.), Lénárt, Papp – Paudits, Délczeg Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Újabb nehéz feladat előtt állt az FC Ajka, amelynek egy remek formában lévő csapat ellen kellett kikecmeregnie a gödörből. A dorogiak négy bajnokit nyertek zsinórban, míg a Veszprém megyei együttes mögött három vereség állt, ebből kétszer otthon kapott ki Kis Károly gárdája.

Az egész napos eső után mély talaj várta az együtteseket, azaz alaposan fel volt adva a lecke annak, aki a földön próbált támadásokat építeni.

Az ajkaiak – akiknél Kenderes Zoltán és Csizmadia Zoltán is eltiltás miatt hiányzott – ezúttal két csatárral álltak fel, Nagy Krisztián mellett Soltész Dominik igyekezett elöl helyzetbe kerülni. Hosszú szünet után találkozhattunk ismét Pákai Gergő nevével a keretben, a korábbi csapatkapitány a cserepadon foglalt helyet. Nagy István eresztette el a meccs első veszélyesebb lövését, a másik oldalon a hálóba került a labda, de lökés miatt érvénytelenítette a gólt a játékvezető.

A csúszós füvön érdemes volt távolról próbálkozni, ezt tette Kovács Nikolasz is, erősen meglőve, ám rosszul helyezve a labdát. Mursits kapus egyébként nem unatkozott. A 25. percben ugyan nem kellett játékba avatkoznia, de Soltész lövése veszélyesen suhant el a keresztléc fölött.

Az esőben-latyakban birkózás érthetően nem hozott szép játékot, a labda gyakran állt meg egy-egy pocsolyában, rendkívül megnehezítve a pályán lévők dolgát.

Az Ajka volt aktívabb, azonban a góltól a hazaiak is messze álltak, 0-0-s eredménnyel ért véget az első félidő.

Fordulás után folytatódott a küzdelem az elemekkel és egymással. Kevés alkalommal jutott el a kapuk elé a játékszer.

Az 56. percben is egy távoli próbálkozás okozott veszélyt, Nyíri bombáját Horváth Dániel vetődve ütötte szögletre.

A félidő derekán meleg pillanatokat élt át a házigazda, Délczeg próbálkozott kétszer is, majd Papp lövésénél kellett résen lennie Horváthnak.

Nem sokkal később Földi kihagyta a kihagyhatatlant, Paudits beadását senkitől sem zavartatva helyezte mellé középen. A 66. percben Paudits kapáslövését védte bravúrral a hazaiak hálóőre.

Igyekezett erősíteni támadójátékát az FC Ajka, amely ekkor már az NB III-ban sikeres Nagy-Oláh duóval rohamozott. Sikerült is helyzeteket kialakítani, a 80. percben például Kovács szép beadását követően Soltész lövése alig ment mellé.

Horváth Péter nyerte a meccs megmozdulása címet, a középpályás egy rossz kirúgás után kapásból emelt kapura, de Mursits visszaért.

Kis Károly: – Nem volt könnyű ezen a talajon játszani, minden pályára lépő maximumot nyújtott. Nagyon szerettünk volna itthon nyerni, de összességében igazságos a döntetlen.

Németh Szabolcs: – Nehéz talajon sportszerű mérkőzést játszottak a csapatok. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a hazaiak kapusa egy-egy esetben szenzációsan védett. Elégedett vagyok az egy ponttal.

forrás: veol.hu/sport