Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Őszi szezonértékelő – Kis Károly

20 forduló után lezárult a bajnokság első fele, a csapat 24 ponttal a tabella 11. helyéről várja a folytatást.  Az őszi szezonnal kapcsolatban vezetőedzőnket, Kis Károlyt kérdeztük.

Hogyan értékelnéd az utolsó fordulót a Vasas ellen?

A csapat egy értékes döntetlennel zárta a bajnokság őszi szakaszát. A Vasas ellen két ellentétes félidőt játszottunk, az első félidőben mi játszottunk jobban, a másodikban pedig az ellenfelünk, úgy gondolom, hogy reális eredmény született.

Hogyan értékelnéd a csapat őszi szereplését?

Összességében az évet szeretném értékelni. Az előző félévben értük el az ajkai futballtörténelem legszebb eredményét, hiszen minden idők legjobb helyezésével, 5. hellyel zártuk le az előző idényt, és ezzel magasra tettük a lécet az idei szezonra. Sok változás történt a csapatnál a nyár folyamán, kulcsemberek távoztak, és elég annyit megemlítenem, hogy a távozó támadóink összesen 39 gólt szereztek tavaly. Jó játékosokat igazoltunk a távozók pótlására, azonban meg kell említeni, hogy átigazolásuk előtt viszonylag keveset játszottak a csapataikban. Szinte teljesen új csapatot kellett építenünk, ami bizonyos buktatókkal is járt. Nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot, fokozatosan jöttünk csak bele a játékba. Ami fájó, hogy a bajnokság végén több mérkőzésen is értékes pontokat veszítettünk, úgy, hogy közben a játékban nem nyújtottunk rossz teljesítményt. Több mérkőzést is azért veszítettünk el, mert a támadó zónában nem voltunk határozottak. A jövőre nézve mindenképpen biztató, hogy két mérkőzés kivételével minden találkozón pariban voltunk az ellenfeleinkkel. Meggyőződésem, hogy ez a csapat fejlődőképes, és ha elkerülnek bennünket a sérülések és a betegségek, akkor előre tudunk lépni a tabellán. 6 győzelemmel, 6 döntetlennel és 8 vereséggel vágunk neki a tavaszi szezonnak, mindenképpen szeretnénk javítani a statisztikáinkon, és a lehető legkevesebb pontot elveszíteni a következő félévben.

 Zárásként pedig szeretném megköszönni az Önkormányzat és az elnökség támogatását, valamint edző kollégáim és a klubnál dolgozók egész éves munkáját. Jó érzés volt mind a csapatnak mind pedig Nekem, hogy a szurkolóink mindvégig kitartottak mellettünk. Külön ki kell emelnem a B közép támogatását, akik akkor is velünk voltak, ha nem játszottunk jól, vagy vesztésre álltunk. Labdarúgóink jó közösséget alkotnak, minden mérkőzésen mindent megtettek a jó eredményért, és ez a jövőben sem fog változni.

Boldog Új Évet kívánok mindenkinek a szakmai stábbal együtt!

Köszönjük szépen. Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett