Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Döntetlen a nyitányon

Az első játékrész végén érett góllá az ajkai nyomás, azonban a második félidőben egy elkerülhető góllal egyenlített ki a Soroksár az NB II 1. fordulójában.

FC Ajka-Soroksár SC 1-1 (1-0)

Ajka, 700 néző. V.: Sipos T.

FC Ajka: Horváth D. – Tóth G., Jagodics B., Kenderes, Csemer – Tajthy T. (Berzsenyi, 79.), Csizmadia Z. – Gyuris (Babos, 79.), Sejben (Borsos, 63.), Rabatin (Vogyicska Bálint, 63.) – Szarka Á. (Doncsecz, 79.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Soroksár SC: Holczer – Kaján, Króner, Valencsik, Pintér D. – Vass Á., Németh E. (Köböl, a szünetben), Katona M. – Gálfi (Dragóner F., 83.), Lovrencsics B., Vogyicska Balázs (Dobos Á., a szünetben). Vezetőedző: Lipcsei Péter.

Határozottabban és fegyelmezettebben kezdte a mérkőzést Jeney Gyula együttese, azonban nem sikerült Holczer kapujánál maradandót alkotnia Szarka Ákoséknak. A 12. percben a Veszprémből Soroksárra szerződő Gálfi tűzte kapura a játékszert, azonban jócskán a kapu fölé durrantotta a labdát. A 18. minutumban Sejben szerezhette volna meg a vezetést, azonban 15 méterről nem sikerült a kapuba találnia. A 23. játékpercben Szarka készítette le Csemernek a játékszert, aki a döntő pillanatban rosszul célzott. Jó iramú volt a mérkőzés, de gólig várni kellett, egészen a 42. percig. Csemer ugratta ki középen Tóthot, aki a kapussal szemben nem hibázott, és laposan a hálóba helyezett, 1-0. A félidei fordulást követően a fővárosi csapat lépett fel határozottabban. Az 50. percben Katona durrantott Horváth kapuja fölé. A 61. minutumban Pintér bal oldali beadása után Kaján ugrotta túl a védőjét, fejesét először Horváth bravúrral védte, majd a második próbálkozására már nem ért oda az ajkai kapus. Az utolsó percekben alaposan feltüzelte játékosait Lipcsei Péter, és mindent egy lapra feltéve rohamoztak. Horváth Dániel állta a sarat, és számos bravúrral járult hozzá az egy ponthoz.

Jeney Gyula: Nem erre számítottam, egy vagány pesti futballra vártam, azonban visszaálltak védekezni. Egy lecsorgóval egyenlítettek, majd megérdemelten vitték el az egy pontot. Sok mindenben kell még fejlődnünk, de jó úton járunk.

Lipcsei Péter: Gratulálok a játékosaimnak, igaz egy elkerülhető gólt kaptunk. A félidőben kénytelen voltam belenyúlni a csapatba, és ez meg is látszott a játékon. A hazaiak kapusa hatalmas teljesítményt nyújtott a mai napon.

forrás: veol.hu/helyi-sport