Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Nem érdemeltünk vereséget

Hiába volt egyenrangú ellenfele a hazaiaknak, második mérkőzésén is vereséget szenvedett csapatunk.

Duna Aszfalt TLC–FC Ajka 2-1 (1-0)

Tiszakécske, 1000 néző.

Duna Aszfalt TLC: Varga – Erdélyi, Kardos, Preklet, Svád – Kocsis, Tölgyesi (Szuhodovszki), Nyilas (Nascimiento) – Kirchner (Ludánszki), Zádori – Gréczi. Vezetőedző: Simon Antal

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Görgényi, Csemer (Nagy B.) – Kenderes, Csizmadia (Horváth P.), Nagy I. – Stoiacovici, Molnár (Nagy M.) – Oláh. Vezetőedző: Kis Károly.

Egy bal oldali hazai támadással kezdődött az NB II-es mérkőzés, amit az ajkai védőknek sikerült hárítani.

A 7. percben bal oldalon futott az ajkaiak támadása, Oláh lövése az egyik védő kezéről Stoiacovici elé került, aki a jobb kapufa mellé lőtt. A 9. percben középen vezetett hazai támadásnál Zádori került helyzetbe, de Horváth D. bravúros vetődéssel hárított.

A 10. percben viszont megszületett a hazaiak vezető találata: Sváb bal oldali beadásába még beletudott ütni Horváth, de a labda Kichner elé került, aki az üres kapuba lőtt. 1-0

A gólt követően állandóan az ajkaiaknál volt a labda, a 16. percben Nagy I. lőtt a bal kapufa mellé, egy perc múlva Molnár 16 méterről próbálkozott, Varga kapus védett.

A 19. percben egy jobbról visszagurított labdát Stoiacovici lőtt a jobb kapufa mellé. A 23. percben Kenderestől kapott Nagy István jó átadást, ám a léc fölé vágta a labdát.

A 40. percben a gólt követően először ért a labdába Horváth Dániel, a kapusnak egy előrevágott labdát kellett felszednie.
A 41. percben Nagy I. alapvonalról visszagurított labdáját Stoiacovici küldte kapura, Varga azonban védett. A másik oldalon Nyilas 20 méteres szabadrúgása került a léc fölé, majd a félidő utolsó percében Csizmadia tüzelt 20 méterről, Varga remek vetődéssel a bal sarok elől hárított.

Szünet után az első támadásokat az ajkaiak vezették, Nagy I. veszélyeztetett kétszer is.
Az 52. percben megszerezte második találatát a hazai együttes: egy előrevágott labdába Kocsis belepiszkált, és a játékszer az ötösön álló Horváth D. fölött a hálóba jutott, 2-0.

Az 55. percben jobb oldali hazai támadásnál Gréczi lövése jutott a jobb kapufa mellé. A 61. percben Kenderes bal oldali beadása után adódott kecsegtető ajkai helyzet, de nem tudtak élni vele a vendég támadók. Aztán Oláh fejelt fölé egy Nagy István-beadást, majd egy bal oldali hazai támadásnál a felfutó Sváb löketét hárította Horváth D.

A 66. percben Horváth P. 16 méteres szabadrúgása akadt meg a sorfalban. Tíz perc üresjárat után a 77. percben Nagy K. buktatásáért megítélt szabadrúgást Horváth P. küldte kapura, Varga azonban résen volt, vetődéssel hárított.Egy perccel később Horváth P. beadása után Oláh fejelt a léc fölé.

A 83. percben Nagy K. jutott be a 16-oson belülre, az ötös sarkáról a jobb alsó sarkot célozta meg, Varga azonban a helyén volt.
A 86. percben ismét Horváth P., Varga párharcot láthattunk, előbbi életerős lövését a léc alól tornázta ki a kapus, egy perc múlva pedig Görgényi elől mentett kivetődve.

Már a hosszabbításban jártunk, amikor Oláh ívelt a hosszú sarok irányába, Nagy K. jó ütemben érkezett és a kapu bal oldalába fejelt, 2-1.

A lefújás előtti pillanatban Horváth P. tüzelt húsz méterről, ám Varga megint szépen védett.
Az első félidőben bekapott gól után egyértelműen az FC Ajka játszott fölényben, gólt azonban nem sikerült elérnie. A szünet után kiegyenlítettebbé vált a játék, Horváth P. beállása új színt hozott az ajkai támadásokba, a hazaiak hálóőrének azonban minden lövését sikerült hárítania.

Kis Károly: Ezúttal kétgólos hátrányba kerültünk. A második félidő végén nyomás alá tudtuk helyezni a hazaiakat, és egy óriási kapus bravúr mentette meg a Tiszakécskét a góltól az utolsó pillanatban. Számunkra ez azonban nem vigasztaló.

forrás: veol.hu/sport