Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Nagyszerű győzelem, súlyos sérüléssel

Könnyed sikerrel kezdte az új szezont az FC Ajka, amely vasárnap a Budafokot fektette két vállra a labdarúgó NB II-ben hazai pályán.

FC Ajka–Budafok 3-0 (3-0)

Ajka, 1700 néző. V.: Sipos.

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Tar, Csemer – Tóth G. (Görgényi, 88.) – Csizmadia (Vogyicska, 88.), Kenderes (Tajthy, 62.), Zsolnai (Sejben, 10.), Doncsecz (Berzsenyi, 88.) – Szarka. Vezetőedző: Kis Károly

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Horgosi (Sós, a szünetben), Romic (Margitics, a szünetben), Fótyik, Horváth O. – Csonka, Adorján – Szűcs Zs. (Vaszicsku, a szünetben), Németh M. (Tischler, 66.), Kovács D. – Beke (Takács R., 77.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

A Budafok volt az első ellenfele a 2022/2023-as idényben az Ajkának. Érdekesség, hogy a két csapat nemrég találkozott egymással, a nyáron felkészülési meccset vívtak a felek, 1-1-es döntetlennel végződött az a 90 perc.

Nem kellett sokat várni az első hazai lehetőségre, nagy lendülettel kezdett az Ajka, Szarka került ígéretes helyzetbe, közeli lövése után a blokkról vágódott szögletre a labda.

A szöglet után a másik kapunál alakult ki veszélyes helyzet, Kovács Dávid lepte meg a védőket, Horváth Dániel nagyot védett.
Még csak az ötödik percben jártunk, amikor Gundel-Takácsnak is hasonló bravúrt kellett bemutatnia. A hazaiak szépen adogattak a 16-oson belül, Csizmadia kapott jó labdát, hét méterről lőtt, de nem elég erősen, a budafoki kapus vetődve menteni tudott.
Nem sikerült megszerezni a vezetést a házigazdának, és hasonló baj volt, hogy a csapat egyik nyári szerzeménye, az Ajkára visszatérő Zsolnai Richárdsúlyos sérülést szenvedett egy belépőt követően A támadót le is kellett cserélni, a 10. percben Sejben Viktor váltotta.

A 16. percben Doncsecz játszotta ki szépen a labdát Szarkának a bal oldalra, a csatár pontosan adott középre, Sejben Viktor egy átvétel után, jobb lábbal, 10 méterről a bal alsóba helyezett, 1-0.
A folytatásban kisebb helyzetek után, a 29. percben a Budafok egy kapufával jelentkezett, Németh Márió 17 méterről tüzelt, a felső lécet találta el. Nem sokkal később Szarka próbálkozását védte Gundel-Takács.

A 35. percben aztán Szarka Ákos már kíméletlen volt, a remekül futballozó ajkai labdát lopott Romictól, balról tört kapura az alapvonaltól nem messze, higgadt csellel becsapta Gundel-Takácsot, és négy méterről, jobbal a kapuba lőtt, 2-0.

A 38. percben majdnem megszületett a harmadik hazai találat, Kenderes adott be balról, Csizmadia üresen érkezett a hosszún, Gundel-Takács hatalmasat védett a fejesnél.
A 44. percben már a budafoki kapus is tehetetlen volt. Doncsecz kapott remek labdát, a fiatal játékos megforgatta védőjét és 15 méterről jobbal a jobb kapufára lőtt, a kipattanó labda a vetődő Gundel-Takács lábáról került a hálóba, 3-0.

Ezzel az eredménnyel ért véget az első félidő, amelyben az ajkaiak magasan ellenfelük fölé nőttek. Volt lehetősége a Budafoknak is, ám így sem volt túlzás a háromgólos hazai előny.
A második játékrész messze nem hozott annyi eseményt, mint az első. A vendégek igyekeztek veszélyesebben futballozni, náluk volt többet a labda, ám az FC Ajka magabiztosan tartotta kezében a találkozót.
A folytatásban is inkább Kis Károly legénysége volt aktívabb, egy nagyobb vendéglehetőséget jegyezhettünk fel, ekkor Szarka blokkolt saját gólvonala előtt. A 83. percben egy szöglet után Tar fejelt, Gundel-Takács vetődve ütötte ki a labdát. Valamivel később Csizmadia tornásztatta meg a budafoki hálóőrt.

Gundel-Takács a mérkőzésen számtalan bravúrt mutatott be, neki köszönhetően nem lett még nagyobb arányú az FC Ajka győzelme

forrás: veol.hu/sport