Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Nagyszerű győzelem Budapesten

A hajrát ugyan elrontotta, ám összességében nagyon magabiztosan szerezte meg idénybeli első idegenbeli sikerét az FC Ajka vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

III. Ker. TVE–FC Ajka 2-4 (0-2)

Budapest, 800 néző.

V.: Móri.

III. Ker. TVE: Balázs – Tóth K., Fejes (Opavszki, 72.), Erdei, Rédei – Bori (Kleisz, 55.), Egerszegi (Rajczi, 60.) – Remili (Tamási, 60.), Rabatin, Barczi (Schuszter, 72.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi (Stoiacovici, 35.), Heffler T., Tar, Présinger – Tóth G., Lehoczky – Csizmadia (Tajthy, 82.), Sejben (Szarka, 82.), Orosz (Dragóner, 65.) – Gaál (Szabó B., 82.). Vezetőedző: Kis Károly.

Első idegenbeli pontjaira hajtott az FC Ajka, amely ugyan gyengén teljesített ebben a szezonban eddig vendégként, most mégis esélyesként léphetett pályára. Az újonc III. Ker. TVE ugyanis négy hazai meccsén csupán két pontot tudott gyűjteni, a Budaörssel és a Haladással játszott 0-0-t. A 18. helyen szerénykedő fővárosiak gólt is csupán egyet tudtak rúgni pályaválasztóként.

Ugyanakkor az Ajkának is akadt javítanivalója, a játéknap előtt a tabella 15. pozícióját elfoglaló Veszprém megyeiek a Vasas, a Kecskemét, a Pécs és a Nyíregyháza vendégeként egyaránt alulmaradtak a szezon első két hónapjában.

Ahogyan arra számítani lehetett, azonnal támadólag lépett fel az FC Ajka, Lehoczky távolról bombázott, Görgényi közelről próbálkozott, de nem talált kaput, Gaál lövését viszont védenie kellett Balázsnak. Az első 10 percben többször is megszerezhette volna a vezetést a vendég együttes, ugyanakkor vigyázniuk kellett Heffler Tiboréknak. A 9. percben megvillant a III. Ker. TVE, Barczi fejelt centikkel a kapu mellé.

A 18. percben aztán előnybe került az FC Ajka, Sejben ellen szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Gaál Bálint a kapu közepébe helyezte, 0-1.

A Veszprém megyeiek a találatot követően még magabiztosabban futballoztak, szervezetten játszottak, és igyekeztek kihasználni az ellenfél térfelén keletkezett üres területeket.

A félidő legvégén újabb 11-eshez jutottak vendégek. Gaál Bálint volt szemfüles, labdát szerzett Balázs kapustól, aki szabálytalankodott. A büntetőhöz a sértett állt, és megduplázta saját maga, illetve csapata góljai számát, 46. perc: 0-2.

A második játékrész elején növelni tudta előnyét az FC Ajka.

Az 54. percben Gaál pontos szabadrúgására Tar Zsolt remekül érkezett és a kapuba fejelt, 0-3.

Fölényben futballozott az Ajka. A 62. percben Gaál lőtt, Balázs védett, a kipattanót Présinger bombázta fölé.

Valamivel később Présinger lövése után kellett Balázsnak védenie, majd Gaál nem sokkal vétett célt szabadrúgásból.

A 74. percben megszületett a negyedik vendéggól. Gaál ezúttal is főszereplő volt, jól cselezett, majd Lehoczky Rolandhoz passzolt, aki 10 méterről a bal alsóba helyezett, 0-4.

A 82. percben újoncot avatott csapatunk, hiszen 16. életévét alig betöltő, saját nevelésű Szabó Benjámin lépett pályára.

A hajrában a vendégek kapusának, Horváthnak is akadt dolga, és nem rajta múlt, hogy végül sikerült szépíteni a hazaiaknak. Sőt, a III. Ker. TVE két góllal tudta kozmetikázni az eredményt.

A 89. percben Horváth bravúrral védte Borvető Áron fejesét, de a kipattanót a támadó közelről a hálóba továbbította, 1-4.

A 91. percben Schuszter Richárd szép tekeréssel állította be a végeredményt, 2-4.

forrás: veol.hu/sport / fotó: Meder István