Barion Pixel
2024.05.19.
FelnőttHírek

Nagyarányú győzelem hazai pályán

A győzelem reményében lépett pályára hétvégén csapatunk, hiszen a  nagy változásokon áteső Vác FC-t fogadtuk az ajkai Városi Sportcentrumban
FC Ajka–Vác FC 5-1 (3-0)
Ajka, 1000 néző. V.: Zám.
FC Ajka: Horváth D. – Köles, Kenderes, Görgényi, Csemer – Soltész (Nagy B., 81.), Stoiacovici, Nagy E. (Lengyel, 34.), Molnár (Nagy I., 56.), Horváth P. – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
Vác FC: Halasi – Szűcs, Dulló, Hajnal, Juhász – Magos (Lef­ler, 56.), Zámbó (Pusztai, 75.), Géringer, Szalánszki (Sárosi, 64.) – Lassú, Filipovic. Vezetőedző: Burzi Attila.

Két idegenbeni döntetlen után várta harmadik hazai meccsét az FC Ajka ebben a szezonban. Kis Károly csapata a Vasas, majd az MTK Budapest vendégeként ikszelt, s a zöld-fehérek mestere a találkozó előtt elmondta: fontos két pontot szereztek a nagy nevű riválisok otthonában, de a teljesítmény csak akkor értékes igazán, ha hazai pályán végre sikert arat az alakulat. Erre a múlt héten nem volt esélyük az ajkaiaknak, mint ismeretes, a városra zúduló hatalmas eső miatt a Nyíregyháza elleni bajnokit elhalasztották (a találkozó új időpontja: szeptember 7.).

Az ajkaiak összeállítása egy helyen változott a szerdai, MTK elleni mérkőzéshez képest: Csizmadia ki-, Stoiacovici bekerült a kezdőbe. A korábbi csapatkapitány, Pákai Gergő ezúttal sem volt keretben, a karszalagot Köles János viselte. A 11. percben Nagy Krisztián verte meg a jobb oldalon védőjét, szép csel után Halasi védte lövését. A kipattanó Horváth Péteré lett, aki a jobb alsóba továbbította a játékszert, 1-0.

Uralta a játékot a házigazda, amely többet birtokolta a labdát, kombinatívan, és veszélyesen focizott. A 26. percben ennek meg is lett a jutalma, Stoiacovici 30-35 méterről szánta el magát lövésre és a bal felsőbe bombázott, 2-0.
Összességében nem volt túl sok veszély a vendégtámadásokban, míg az ajkaiak tovább növelhették volna előnyüket. A 37. percben aztán majdnem szépített a Vác, Hajnal fejesénél védett nagyot Horváth D.

A ráadásban született meg az újabb hazai gól, Soltész cselezett a 16-oson belül, lövése megpattant Nagy Krisztiánon, így Halasinak bravúr kellett a hárításhoz. Igen ám, de a kipattanó labdát Nagy K. megszerezte, kicsit kivárt, majd a hálóba juttatta, 47. perc: 3-0.
A második játékrész elején Stoiacovici nagyszerű indításával került helyzetbe Soltész, aki kapu fölé bombázott. Az 53. percben Nagy K. labdája ment el a kapu előtt nem sokkal elkerülve a hosszú alsót.

A váciakon látszott, vérmes reményeik már nincsenek ezzel a meccsel kapcsolatban, a levegőben lógott a jóval motiváltabb Ajka újabb találata.

Az 59. percben a három perccel korábban beállt Nagy István passzolt Soltészhoz, aki szépen húzott el a jobb oldalon, visszapasszából Nagy István kapufás gólt szerzett, 4-0.

A 66. percben, Nagy K. leheletfinom átadása után Soltész futott el ismét a szélen, lövését biztosan védte a vendégkapus.
A 67. percben Soltész gyötörte be a labdát jobbról, úgy tűnt, a védők tisztázni tudnak, de Nagy I. erőszakos volt, megszerezte a játékszert, majd a hálóba lőtt, 5-0.

A 72. percben szépített a Vác, Lassú gondolt egyet és pókhálózta ki balról Horváth D. kapujának bal felső sarkát, 5-1. A labda ugyanoda ment, ahová Stoiacovici lövése az első félidőben. A szép számú publikum még várt egy hazai gólt, ehelyett majdnem vendég találat jött, Filipovic egyedül tört kapura, Horváth D. bravúrral védett.

Kis Károly: Fontos volt számunkra ez a találkozó, az idegenbeni bravúrpontok után mindenképpen nyerni szerettünk volna. Az első fél­időben viszonylag jól használtuk ki helyzeteinket, a második játékrészben pedig több területünk volt, sok kontrát vezettünk. Fontos meccset nyertünk, és a közönséget is ki tudtuk szolgálni.
Burzi Attila: Nagyon készültünk erre a meccsre, ehhez képest nem azt játszottuk, amit kellett volna. Sok hibát vétettünk, azt gondolom, ebben a szezonban most játszottunk a leggyengébben.

forrás: veol.hu/sport