Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Megvan az első győzelem

Az FC Ajka már a kezdősípszót követően átvette az irányítást, és az első negyed órában kétgólos előnyre tett szert a Mosonmagyaróvár otthonában, a labdarúgó NB II 4. fordulójában.

Credobus Mosonmagyaróvár – FC Ajka 0-2 (0-2)

MTE 1904 Sporttelep, 200 néző. V.: Horváth T.

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Papp Sz. Czingráber, Deák I., Horváth K. – Csóka D. (Tullner P., 67.), Végső (Nagy P., a szünetben), Illés D., Szabó B. (Szalka D., a szünetben) – Pataki Z. (Takács T., a szünetben) Vezetőedző: Németh Zoltán

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Tar Zs., Görgényi D., Présinger – Vogyicska Bálint (Csizmadia Z., 76.), Berzsenyi (Zsolnai, 65.) – Gyuris (Antal G., 70.), Rabatin, Borsos F. (Sejben, 65.) – Gaál B. (Szarka Á., 76.) Vezetőedző: Jeney Gyula

A labdarúgó NB II sereghajtójához látogatott az FC Ajka a másodosztály 4. játéknapján. A Mosonmagyaróváriak eddig minden mérkőzésüket elvesztették a pontvadászatban, ráadásul legutóbb a Vasas együttese megsemmisítő diadalt ünnepelhetett Németh Zoltán csapata ellen (5-1). A múlt évben bronzérmet szerző együttes se úgy indított ahogy azt sokan várták, az első fordulóban otthon döntetlent játszottak a Soroksár ellen, majd idegenben 2-0-s vereséget szenvedtek a Budafok ellen. A harmadik fordulóban szintén ikszeltek Jeney Gyuláék, a Szeged ellen.

Jól indította a meccset a bakonyi együttes. A második percben Présinger beadása után Vogyicska vette célba a kaput, lövését azonban Heinrich védeni tudta, de a kipattanót Rabatin vágta a hálóba, amire a hazaiak kapusa nem tudott reagálni, 0-1.

Az ajkai dominancia továbbra is jelen volt a mérkőzésen, és a 14. percben újabb gólt eredményezett. Gaál Bálint érkezett jól a szélről érkező beadásra, és a védőjét megelőzve hat méterről a kapu bal alsó sarkába fejelt, 2-0.

A 22. minutumban Vogyicska távoli lövésénél kellett résen lennie Heinrichnek. Az első félidő hajrájában még Gaál tornáztatta meg a hazai kapust, de az eredmény a szünetig nem változott. A második félidőre nagyot változtatott Németh vezetőedző a hazaiaknál, és hármas cserével próbálta meg orvosolni csapatának a játékát.

A 48.percben az egykori ajkai játékos, Illés Dávid tesztelte Horváth Dániel képességeit.

Az 52. játékpercben Csóka ütközött az ajkai kapussal, majd hosszasan kellett ápolni Horváthot.

Az 59. minutumban Szalka laposan belőtt labdájára értek oda az ajkai védők, majd tisztáztak is a kapu előtt.

A 65. percben Jeney Gyula frissített a csapaton, két játékos érkezett be a pályára.

A 72. minutumban a hazaiakhoz frissen beállt játékos, Korbély célzott az ajkai kapuba, de lövése jócskán elszállt a kapu fölött.

A 83. percben Zsolnai beadása szállt ígéretesen a kapu elé, azonban a bakonyiak nyári érkezője, Antal Gábor centikkel maradt le a labdáról.

A hajrában ment előre a zöld-fehér együttes, de a hálót már nem zörgette meg többször. Az FC Ajka így megszerezte szezonbeli első győzelmét.

forrás: veol.hu/helyi-sport