2024.04.17.
FelnőttHírek

Megint nem sikerült a győzelem

Az FC Ajka NB II-es labdarúgó csapata az első játékrészben többször is veszélyeztetett, majd a második félidőben hátrányba került a Kazincbarcika elleni vasárnapi bajnokin. A hajrában aztán Dragóner Filip pontot mentett.

FC Ajka–Kazincbarcika 1-1 (0-0)
Ajka,  800 néző. V.: Radványi

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Jagodics B., Kenderes, Csemer (Présinger, a szünetben) – Csizmadia Z. (Vogyicska Bálint, 62.), Sejben, Tajthy, Fodor P. (Doncsecz, 62.) – Gaál B. (Molnár M., 74.), Zsolnai R. (Dragóner F., 62.). Vezetőedző: Kis Károly
Kazincbarcika: Megyeri I G. – Szemere, Ur, Lippai T., Székely K. – Nagy J., Hleba – Ádám F. (Heil, 78.), Csatári (Benkő, 55.), Süttő (Szabó Balázs, 87.) – Pálinkás (Takács T., 78.). Vezetőedző: Varga Attila.

A mérkőzés első nagyobb helyzetére kilenc percet kellett várni, ekkor Zsolnai tálalt Gaál elé, de a támadó a kapu mellé pöckölte a játékszert. A 22. percben Gaál volt veszélyes Megyeri kapujára, azonban a portás leért a lapos lövésre. A 35. percben Csizmadia öt méterről tette kapura a labdát, Megyeri a gólvonalról tenyerelte azt ki. A kipattanót Csemer vágta rá, de a vendégek kapusa ismét hatalmasat védett. Négy perccel később Pálinkás lövése okozott riadalmat hazai oldalon, ajkai szerencsére a kapufán csattant a labda. Az első játékrész utolsó perceiben Gaál szabadrúgását kellett vetődve védenie Megyerinek. Fordulást követően Csizmadia lövését hatástalanította könnyen Megyeri. Az 57. percben Székely emelte be a labdát a frissen beállt Benkőnek, aki védők mellett kibújva öt méterről a hálóba lőtt, 0-1.
Szemere duplázhatta volna meg a vendégek előnyét, azonban rossz helyre fejelt hat méterről. Aktívan ostromolták egymást a felek, és a hazaiak büntetőhöz jutottak a 84. percben. Székely lökte fel a kapura törő Dragónert, a megítélt tizenegyest a sértett higgadtan helyezte a jobb alsó sarokba, 1-1. Nyomás alá helyezte a vendégeket az FC Ajka, de a zöld-fehérek újabb találatot már nem szereztek.

Kis Károly: Mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a találkozót. Igazságos döntetlen született. Jól kezdtünk, ám hiába kerültünk sokszor riválisunk mögé, nem értékesítettük a helyzeteket.

forrás:veol.hu/sport