Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Kiütéses hazai győzelem

Végig kézben tartotta a Tiszakécskei LC elleni találkozót az FC Ajka a labdarúgó NB II 12. fordulójában, vasárnap. A hazaiak az első félidőben egy gólt szereztek, a szünet után aztán kapuja elé szegezték a riválist, a találatok mellett több nagy helyzetet is kidolgozva.

FC Ajka-Tiszakécske 5-1 (1-0)

Ajka, 1000 néző. V.: Zám

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs, Heffler T., Tar, Csemer – Tajthy – Csizmadia, Lehoczky (Berzsenyi, 77.), Tóth G., Sejben (Stoiacovici, 77.) – Szarka (Dragóner, 80.). Vezetőedző: Kis Károly.

Tiszakécskei LC: Holczer – Kovács B. (Zádori, 80.), Csáki, Farkas N. (Pál, 59.), Farkas A. – Pongrácz (Benke, 67.), Horváth A. – Heffler N. (Galacs, 67.), Erdei, Uzoma – Szalay Sz. (Kalmár, 59.). Vezetőedző: Visinka Ede.

A sereghajtót fogadta az FC Ajka, amely a válogatott szünet előtt döntetlent játszott a Dorog vendégeként, legutóbbi hazai meccsén pedig alulmaradt a Szegeddel szemben. Volt tehát min javítaniuk a Veszprém megyeieknek, a Tiszakécske viszont ezt még inkább elmondhatta magáról. Az újonc csupán két pontot gyűjtött ebben az idényben, az utolsót még augusztus 22-én, azóta hat meccset veszített el zsinórban.

A hazaiaknál az előző fordulóban kiállított Gaál Bálint eltiltás miatt nem léphetett pályára. Ott voltak viszont a játéktéren a Heffler testvérek, Tibor a hazaiak védelmét, Norbert a vendégek támadó alakzatát erősítette.

Mozgalmasan indult a találkozó.

Az első percekben Holczer Ádám – aki ajkai származású – védte Heffler Tibor szabadrúgását, a másik oldalon Horváth Dániel hárított egy közeli próbálkozást. A 7. percben Heffler Norbert lépett ki a jobb oldalon, Horváthnak kellett védenie.

Az első gól is gyorsan jött.

A 14. percben középen futott a hazai akció, szép összjáték után Tóth Gergely kapott remek labdát, amelyet megtolt a védők között, majd hét méterről bal lábbal a kapu bal oldalába lőtt, 1–0.

Hiába kezdett lendületesen a sereghajtó, az Ajka átvette az irányítást és főleg a gól után a házigazda akarata érvényesült.

A játékrész második fele egyik oldalon sem hozott komolyabb helyzetet, egyedül Csemer lövését (ami nem sokkal ment el a tiszakécskei kapu mellett) és beadását érdemes megemlíteni.

Remekül kezdte a második félidőt az Ajka. Előbb Csizmadia lövését kellett védenie Holczernek, de nem sokkal később már a korábbi Fradi-kapus is tehetetlen volt,

A 48. percben Szarka kiválóan tálalt Tóth Gergely elé, aki élt a lehetőséggel, lefutotta a védőket és a kapus lába között a hálóba lőtt, 2–0.

Ütötte tovább a vasat a házigazda. Az 53. percben Csemer Gyula végzett el szabadrúgást 18-19 méterről, kissé jobbról és bal lábbal gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába, 3–0.

Csizmadia növelhette volna még tovább az előnyt, majd Tóth Gergely közeli próbálkozását védte Holczer. Ezekben a percekben csak egy csapat volt a pályán.

A 64. perc megszületett a negyedik hazai találat. Jobb oldali akciót követően Csizmadia Zoltán került lövőhelyzetbe, és négy méterről, kissé jobbról Holczer mellett a hálóba bombázott, 4–0.

A 83. percben Stoiacovici Dávid bombázott egy igazítás után a vendégkapu bal oldalába, miután jobbról, 10 méterről lövőhelyzethez jutott, 5–0.

A 88. percben szépített a Tiszakécske. Erdei Carlo 22 méterről, jobb lábbal a jobb felsőbe bombázott szabadrúgásból, 5–1.

forrás: veol.hu/sport