Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Kétgólos győzelem a Pénzügyőr ellen

Az NB III. Nyugati csoportjának 17. fordulójában a sereghajtó Pénzügyőr SE látogatott az ajkai Városi Sportcentrumba.

FC Ajka-Pénzügyőr SE 2-0 (2-0)

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Kovács G., Csemer – Nagy E. (Pavlitzky, 64.), Kenderes, Csizmadia (Harsányi, 68.), Horváth P. – Illés (Major, 75.), Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Pénzügyőr SE: Czuczi – Szabó, Tóth, Luczek, Varga-Sebestyén – Karvalics, Cseh, Nagy B., Vitelki (Turi, 46.), Sztrunga (Despotic, 57.) – Füleki (Jovánczai, 57.). Vezetőedző: Klausz László

A Pénzügyőr a télen edzőváltáson esett át, a pestieket a tavasszal Klausz László irányítja, aki igencsak defenzíven küldte fel csapatát a mérkőzésre.

A 3. percben megszerezhettük volna a vezetést: Csemer futott el a baloldalon, középre adását Illés fejelte zavartalanul kapura, Czuczi azonban védeni tudott.

A 17. percben aztán már sikerült kapuba találni: Nagy Krisztián szerzett labdát a baloldalon, középre adását Illés elsőre még Czucziba lőtte, de támadónk a kipattanónál már nem hibázott. 1-0

A 23. percben Illés futott el a jobboldalon, középre adásáról centikkel maradt le Nagy K.

A 27. percben ismételten a vendégek kapusának akadt dolga, Horváth lövésénél kellett hárítania.

A 39. percben egy szöglet utáni kavarodást követően Pákai passzolt Kovács elé, aki azonban hiába passzolt az üres kapuba, les miatt érvénytelenítették a találatot.

1 perccel később  gyors szabadrúgás végén Csemer lépett ki ziccerben, Czuczi azonban ismételten hárítani tudott.

A nagy nyomást azonban nem bírták a vendégek: a 42. percben Horváth szerzett meg egy lecsorgó labdát, egy igazítás után nagy erővel lőtt a jobb felső sarokba, Czuczi tehetetlen volt.

A második félidő elején egy szép kontra végén Horváth lőtt kevéssel kapu mellé.

A 61. percben Csemer beadását Csizmadia fejelte centikkel kapu mellé.

A második félidő jóval gyengébb játékot hozott, a csapatok rengeteg hibával játszottak, az utolsó fél órában említésre való jelenet nélkül.

Schindler Szabolcs: Elégedett vagyok, hogy megszereztük a három pontot, a játékkal azonban nem. Erre számítottam, jól ismerem Klausz László kollégámat, tudtam, hogy remekül szervezett csapattal állunk majd szemben. Az ilyen együttesek megölik ellenfelük játékát. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez!