2024.04.20.
FelnőttHírek

Kenderes Zoltán: A Soroksár tabellán elfoglalt helyezése nem mutat reális képet a csapat játékerejét illetően!

Mérkőzés beharangozó riportsorozatunkban a játékosokkal beszélgetünk az aktuális mérkőzéssel kapcsolatban. A Budaörs elleni idegenbeli győzelem, majd a válogatott szünet után vasárnap hazai pályán mérkőzünk meg a Soroksár SC csapatával.  A találkozó előtt középpályásunkat, Kenderes Zoltánt kérdeztük.

Győzelemmel tértünk haza Budaörsről. Hogyan láttad a mérkőzést?

A mérkőzés összképét tekintve szerintem megérdemelten hoztuk el a három pontot Budaörsről. Az első félidőben mezőnyfölényben játszottunk és kontrolláltuk a mérkőzést, több veszélyes támadásunk és gólszerzési lehetőségünk is volt, így teljesen megérdemelten vezettünk az első félidőben. A második játékrész már kiegyenlítettebb volt, mivel a hazai csapatnak egy jóval támadóbb futballt kellett felvállalnia az eredmény érdekében, de a védelmünk stabilan funkcionált, és ennek köszönhetően győztesen hagytuk el a pályát. Mindenképpen említést érdemel Szarka Ákos, aki két góljával, illetve a mezőnyben végzett munkájával oroszlánrészt vállalt a győzelemből!

Hétvégén a Soroksár lesz az ellenfelünk. Mit vársz a mérkőzéstől?

Úgy gondolom, a Soroksár tabellán elfoglalt helyezése nem mutat reális képet a csapat játékerejét illetően, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb elindulnak felfelé. Tavaly izgalmas, kiélezett mérkőzéseket játszottunk velük, úgy gondolom, most sem lesz ez másként. Remélem, egy jó iramú, közönségszórakoztató játékot láthat a kilátogató publikum.

Több sérülés hátráltatott az utóbbi időben. Sikerült teljesen felépülni?

Sajnos az elmúlt két hónapban kijutott nekem a „jóból”, előbb egy izomszakadás miatt kellett két hetet kihagynom, majd a felépülést követően a Szeged elleni meccsen eltört a karom. Sikerült a felépülés, és bár a karom még nem 100%-os, de szerencsére nem hátráltat a játékban!

Mit vársz a hátralévő öt meccstől?

A gyengébbre sikerült szezonkezdés után egyre jobban és eredményesebben futballozik a csapat, azon dolgozunk, hogy ez a tendencia továbbra is felfelé íveljen, és a tavalyi szezonhoz hasonló sikereket érjünk el!

Köszönjük szépen, sok sikert! Hajrá Ajka! Együtt a város!

Fotó: Kovács Ivett