Barion Pixel
2024.07.18.
FelnőttHírek

Jeney Gyula: A védekezésünk kulcsfontosságú lesz!

Igazi rangadó vár ránk vasárnap, a DVTK együttesét fogadjuk az Ajkai Városi Sportcentrumban. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel, Jeney Gyulával beszélgettünk.

Három ponttal tértünk haza Kozármislenyből. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

Kozármislenyben minden úgy történt, hogy szerettük volna. A Mosonmagyaróvárhoz képest egy teljesen másik játékstílust képviseltek a hazaiak, és mint le is nyilatkoztam a mérkőzés előtt, ez a fajta játék a mi csapatunknak nagyon fekszik. Szeretünk olyan csapatok ellen játszani, akik ezt a minőségi, labdabirtokló, labdakihozatalra törekvő, letámadásos játékot játsszák, hiszen mi is erre a játékra törekszünk. Úgy gondolom, hogy fizikálisan, és játékosállományban is erősebbek voltunk a Kozármislenynél, így a rúgott gól után szerintem nem volt kérdés, hogy el tudjuk hozni a három pontot.

A DVTK lesz a vasárnapi ellenfelünk. Mit vársz a mérkőzéstől?

A Diósgyőr modern futballt játszik, gyakran a klasszikus 4-3-3 felállásban, ahol az összes játékot ismerik, amit a szakma oktat. Minőségi játékosállománnyal rendelkeznek, és van bennük extra. A védekezésünk kulcsfontosságú lesz, ha ki tudjuk küszöbölni a DVTK támadásait, akkor minden esélyünk meg lesz a győzelemre!

Köszönjük szépen, sok sikert kívánunk! Hajrá Ajka! Együtt a város!