Barion Pixel
2024.06.23.
FelnőttHírek

Ismerj meg! – Tóth Gergely

Ismerj meg! játékos bemutató sorozatunk következő interjú alanya csapatunk középpályása, Tóth Gergely.

 

 

NÉVJEGY

Név: Tóth Gergely Csaba

Születési dátum: 1992.05.02.

Poszt: középpályás

Mesélj az eddigi pályafutásodról!

Dunakeszin kezdtem el focizni 8 éves koromban, majd Újpestre kerültem. 2004-ben igazoltam az MTK csapatához, végigjártam a korosztályos utánpótlás csapatokat és egészen 2012-ig a budapesti együttes kötelékében játszottam, csupán egy félévet töltöttem kölcsönben Dunakeszin. 2013-ban egy félévet töltöttem a Pénzügyőr csapatánál, majd Vácra kerültem. A váci korszakra örömmel gondolok vissza, két év alatt jutottunk fel a csapattal Megye I. osztályból az NB II-be. 6 év után úgy éreztem váltanom kell, így 2019 nyarán a Kaposvári Rákóczi FC-hez igazoltam. Fél évet töltöttem el Kaposváron, majd 2020 januárjában érkeztem ide Ajkára.

Hogy érzed magad itt Ajkán?

A Kaposváron töltött fél év nem sikerült jól, így nagyon örültem mikor volt váci edzőm, Csank János ajánlására a Mester megkeresett a lehetőséggel, hogy igazoljak ide. Egy nagyon jó csapatba kerültem, jó a társaság, remek az összhang közöttünk. Görgényi Dávid, Zsolnai Richárd, Kenderes Zoltán és Lakatos István személyében több jó barátommal is van szerencsém itt együtt játszani, így a pályán és azon kívül is jól megértjük egymást. A klubnál rendezettek a körülmények, vannak célok, jó a szurkolótábor és az edzői stáb részéről is érzem a bizalmat, így úgy érzem igazán jó helyre kerültem. Jól érzem magam mind a városban, mind a klubnál!

Mit vársz a csapattól a következő szezonban?

Nem szeretnék számszerűsíteni, de mindenképpen a mezőny első felébe várom a csapatot, szeretném a tavalyi 9. helyet túlszárnyalni. Úgy gondolom nehéz szezon áll előttünk, megerősödtek az ellenfelek, de koncentrált, bátor játékkal bármire képesek lehetünk.

Mit üzensz a szurkolóinknak?

A szurkolóinknak azt szeretném üzenni, hogy jöjjenek ki minél többen a meccsekre mind itthon, mind idegenben, és érjünk el együtt egy minél szebb eredményt!

Villám-kérdések:

Beceneved? Tócsa, Tó

Kedvenc ételed? Palacsinta

Kedvenc italod? Még keresem a kedvenc boromat

Hobbid? Olvasás és evés

Kedvenc csapatod? Real Madrid

Kedvenc filmed? Quentin Tarantino filmek

Kedvenc sportolód? Roger Federer és Roberto Carlos

Köszönjük szépen, sok sikert az idei évben is! Hajrá Ajka!

Fotó: Kovács Ivett