Barion Pixel
2024.05.21.
FelnőttHírek

Győzelem a megyei rangadón!

Az NB III. Nyugati csoportjának 23. fordulójában Veszprémben vendégszerepelt csapatunk. Igazi labdarúgóidőben, közel félezer drukker előtt fogadta a csapatokat.

VLS Veszprém–FC Ajka 2:3 (2:1)

Veszprém, 500 néző. Jv.: Kovács G.

VLS Veszprém: Cellár – Erőss, Radványi, Dobsa (Gulyás), Gunther – Prágai, Szabó T., Köböl – Szabó B. (Irmes), Balázs, Bognár (Vass). Edző: Vágó Attila.

FC Ajka: Balogh M. – Krebsz, Oláh, Horváth P., Pavlitzky, Csemer, Illés, Kovács G., Csizmadia, Pákai, Graszl. Edző: Kis Károly.

Gólszerzők: Prágai, Balázs, ill. Horváth P., Illés, Graszl

A 2. percben 20 méterről Prágai szánta el magát lövésre, életerős lövése fél méterrel fölé szállt.

A 10. percben megszerezhettük volna a vezetést: a veszprémi tizenhatoson belüli tumultust követően a labda Pákai elé pattant, aki kapásból centikkel lőtt a jobb kapufa mellé.

A 14. percben Csizmadia lágy beadását Kovács G. fejelte közelről kapura, gólba tartó labdája elakadt a menteni igyekvő védőkben. Csapatunk átvette a játék irányítását, s a játékszert megbecsülve sorra alakította ki helyzeteit. A 22. percben Horváth P. végezhetett el 18 méterről, középről szabadrúgást, a támadó centikkel csavart a jobb kapufa mellé.

A 23. percben váratlanul vezetést szerzett a Veszprém: Erőss sokadszorra viharzott el a jobb oldalon, beadását az elcsúszó Graszl mellett Balázshoz került, aki szép átvétel után a tizenhatoson belülről lőtte a hosszú sarokba, 1:0.

A 39. percben Pavlitzky fejelt egy nagy bedobást követően kapura, Felber a gólvonalról tisztázott.

A 42. percben a sok kihagyott helyzetet követően sikerült az egyenlítés, ekkor egy harmincméteres pontrúgást követően Csizmadiát találta meg a játékszer a hosszú saroknál, átfejelt labdájára a másik oldalon jó ütemben érkező Graszl közelről lőtt a hálóba, 1:1.

Többen már a szünetre készülődtek, amikor a 45. percben nagy védelmi hibát követően  Prágai tizenhét méterről, középről kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2:1.

A második játékrészben is fölényben focizott csapatunk. Az 51. percben Major szlalomozott végig a veszprémi tizenhatoson, szép cselt követően lövésre szánta el magát, Cellar azonban a helyén volt.

A 70. percben a Csizmadia fordult le védőjéről a tizenhatos előterében, lövése a rövid sarok felett hagyta el a játékteret.

A 72. percben veszprémi kontratámadás végén Szabó T. vette célba az ellenfél kapuját, középre tartó lövése nem okozott gondot Baloghnak.

A 81. percben Nagy Eriket lökték fel a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja azonban ekkor még néma maradt.

A 82. percben szép támadás futott végig a bal oldalon, s az alapvonal közeléből élesen belőtt labdára a szabadon maradt Illés érkezett jó ütemben, s közelről nagy erővel a hálóba vágta a labdát, 2:2.

Már mindenki azt hitte, döntetlennel ér véget a megyei derbi, ám az összecsapás újabb fordulatot tartogatott.

A 89. percben Majort Erőss buktatta a veszprémi tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Horváth P. lőtte a kapu bal oldalába, Cellar jó irányba indult el, de csak beleütni tudott, 2:3.

Csapatunk ezzel továbbra is hibátlan tavasszal és tapad az éllovas Kaposvári Rákóczira.

Kis Károly: Várt nagy csata alakult ki, tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű kilencven percre. A hazaiak nagyon megszervezték a védekezést és a kontrajátékot. Már az első félidőben is adódtak lehetőségeink, akkor elhibáztuk azokat. A másodikban viszont mindent egy lapra feltéve támadtunk, s úgy érzem, hogy ennyivel azonban jobbak voltunk. Külön köszönjük a szurkolóinknak, akik idegenbe szép számmal elkísértek bennünket!

forrás: veol.hu