Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Fájó vereség a Szeged ellen

A helyzeteit jobban kihasználó Szeged-Csanád diadalmaskodott Ajkán egy kemény, olykor parázs hangulatú összecsapáson vasárnap a labdarúgó NB II-ben.

FC Ajka–Szeged-Csanád 1-4 (0-2)
Ajka, ezer néző. V.: Kovács J. Z.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Jagodics B. (Nagy B., a szünetben), Tar, Szűcs K. (Csemer, 12.) – Kenderes (Dragóner F., a szünetben) – Görgényi, Csizmadia Z., Zsolnai, Doncsecz (Tajthy, a szünetben) – Gaál (Molnár M., 77.). Vezetőedző: Kis Károly

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Temesvári, Szilágyi Z., Tóth B. – Rédling (Papp Á., 79.), Farkas A. – Gajdos (Bitó, 91.), Szakály D., Kundrák (Pintér, 79.) – Bíró B. (Daru, 49.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Úgy tűnt, óvatosan kezdenek a csapatok, ám a nyolcadik percben máris előnyhöz jutottak a vendégek. Felgyorsított a Szeged, labdaszerzés után Gajdos lépett ki a bal oldalon, jól adott középre, a hosszún érkező Rédling Kevin juttatta a hálóba a labdát néhány lépésről, 0-1.
Hátrányba került az Ajka, ráadásul az esetnél megsérült Szűcs Kristóf, akit le kellett cserélni, Csemer Gyula lépett helyette pályára. Doncsecz veszélyesztetett, balról tört kapura és 16 méterről lőtt, nem sokkal fölé. A 27. percben Csizmadia adott remek labdát a bal oldalról Zsolnainak, aki némileg váratlanul visszajátszotta a játékszert, ahelyett, hogy megpróbálta volna kapura lőni azt. Csizmadia érkezett középen, a védőktől szorongatva a jobb kapufa mellé lőtt.
A másik oldalon Horváth Dániel nagyot védett Kundrák próbálkozásánál, a szegedi befelé cselezve, 16 méterről, középről tüzelt.
A 35. percben megszületett a második vendéggól, méghozzá, hazai szempontból, igen szerencsétlen körülmények között. Farkas kezezés gyanús eset után vezette fel a labdát, Szakály beadását Tar nem találta el jól, a védőkről lepattanó játékszer Kundrák Norbert elé került, aki köszönte, öt méterről a hálóba passzolt, 0-2.
Az első félidő legvégén Gajdos bombázott kapura, a labda nem sokkal ment a keresztléc fölé.
Szünet után folytatódott a kemény, fizikális küzdelem. Az Ajka nem tudta ráerőltetni akaratát a riválisra. Sőt a 60. percben tovább nőtt a különbség. A hazaiak nem tudtak felszabadítani egy beívelést követően, Farkas fejelte be a labdát a 16-oson belülre, oda, ahol Szilágyi Zoltán állt lesgyanús helyzetben, teljesen üresen. A partjelző nem intett, a szegedi pedig kihasználta a ziccert, a kapu bal oldalába lőtt, 0-3.
A folytatásban Gaál szabadrúgását követően Takács kiütötte a jobb alsóba tartó játékszert.
A 78. percben szépített az Ajka, jobb oldali szöglet után Tar csúsztatott, a hosszú oldalon Dragóner Dávid Filip elé került a labda, amelyet a támadó a kapu bal oldalába bombázott közelről, 1-3.
A hajrában Dragóner előtt adódott újabb lehetőség, de nem sikerült kihasználni, a másik oldalon viszont újabb találat született.
A 90. percben Pintér lépett meg a bal oldalon, középre adását Papp Áron öt méterről a kapu közepébe lőtte, 1-4.
Kemény küzdelemben nyertek a szegediek, akik határozottabban, kevesebb hibával játszottak és a helyzetkihasználásuk is jobb volt, mint a hazaiaknak.

forrás: veol.hu/sport