Barion Pixel
2024.05.20.
FelnőttHírek

Döntetlen Székesfehérváron

Az NB III. Nyugati csoportjának 8. fordulójában Székesfehérváron a MOL Vidi FC második számú csapatának ellenfele volt együttesünk.

MOL Vidi FC II–FC Ajka 1-1 (1-1)

Székesfehérvár, 130 néző.

V.: Gaál.

MOL Vidi FC II: Németh – Tarnóczi, Mocsi, Lencsés, Vastag (Ódor, 64.) – Komódi (Pápai, 74.), Takács, Tóth B. – Soós, Szabó (Galacs, 46.), Kojnok. Vezetőedző: Toldi Gábor.

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer – Csizmadia, Kovács, Illés (Horváth P., 60.), Kenderes (Molnár, 71.) – Oláh (Major, 82.), Nagy K. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A találkozó 3. percében Nagy Krisztián játszotta tisztára magát, de az utolsó pillanatban szerelni tudták támadónkat. A 13. percben megszerezte a vezetést csapatunk: Köles nagy bedobását Pákai csúsztatta középre, Kovács elől még menteni tudtak a védők, de Csizmadia elé került a játékszer, aki a kapu jobb oldalába lőtt! 0-1

Az első hazai helyzetre a 20. percig kellett várni, ekkor Horváthnak kellett kétszer védenie.

A 25. percben Illés lövése kerülte el kevéssel Németh kapuját.

A 27. percben szép támadás végén Kenderes ugratta ki Nagy Krisztiánt, támadónk középre passzolt, Pákai középen csak beleérni tudott a labdába, így a játékszer centikkel, de elkerülte a kaput.

A 31. percben aztán kissé váratlanul egyenlíteni tudott a hazai csapat: egy baloldali sarokrúgást követően védőink lemaradtak Lencsésről, aki szépen csúsztatott a hosszú sarokba. 1-1

Nem sokkal később újra megszerezhettük volna a vezetést, Csemer végezhetett el jobb oldalról szabadrúgást, labdája teljesen egyesül találta Csizmadiát, aki az oldalhálóba lőtt.

A 42. percben szép hazai támadás végén Horváthnak kellett védenie.

A második félidő elején Oláh lőtt kevéssel Németh kapuja fölé.

Az 55. percben Nagy Krisztián a bal oldalról cselezte magát lövőhelyzetig, a bal felső sarokba tartó lövését azonban nagy bravúrral védeni tudta Németh.

A 66. percben ismételten hatalmas lehetőség adódott csapatunk előtt: előbb Kenderes fejesét védte Németh, majd a kipattanót Csizmadia fejelte vissza Oláhnak, akinek lövését a gólvonalról rúgták ki a hazai védők, a szabad labdára ismételten mi reagáltunk gyorsabban, a középre adást Kovács sarkalta közvetlen közelről kapu fölé.

A 71. percben aztán már Németh is verve volt: Nagy Krisztián cselezte magát tisztára, visszagurítását Csizmadia ívelte középre, Oláh fejese a kapufán csattant .Nagyon érett a vezetésünk.

A 79. percben egy középre ívelés Molnárt találta üresen, akinek fejesénél hatalmas bravúrt mutatott be Németh.

A 80. percben Erdeinek kellett blokkolnia egy hazai próbálkozást.

A 83. percben Horváth lövésénél védett ismételten Németh.

A sok kihagyott helyzet aztán a 89. percben majdnem megbosszulta magát: Sós léphetett ki ziccerben, Horváth Dániel azonban bravúrral szögletre tudott menteni.

A 90. percben Molnár beadását Major lőtte kapura, a hazaiak kapusa azonban ismételten bravúrral védett. A hazai hálóőrnek azonban nem ez volt az utolsó védése a találkozón: 1 perccel később ugyanis Nagy Krisztián fejelhetett közvetlen közelről kapura, de Németh sokadjára mutatott be nagy védést a mérkőzésen.

Csapatunk így  5 győztes mérkőzést követően döntetlent játszott a bajnokságban, ennek ellenére továbbra is 3 ponttal vezetjük a bajnokságot az Érdi VSE előtt. Érdekesség, hogy a következő fordulóban éppen közvetlenül riválisunkat fogadjuk az ajkai Városi Sportcentrumban.

Schindler Szabolcs: Szervezetten, jól játszottunk. A második félidőben egykapuztunk. Bosszantó, hogy ennyi helyzettel, amit most kihagytunk, bajnokságot lehet nyerni.