Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Bravúros győzelem

Fegyelmezett játékkal sikerült bravúrt elérnie együttesünknek és 2014.05.10-e (1954 nap) után tudott 3 pontot szerezni idegenben.

Budafok–FC Ajka 1-3 (1-1)

Budapest, Budafok MTE Sporttelep. V.: Gaál.

Budafoki MTE: Kovács Z. – Margitics, Vaszicsku, Romić, Kirják – Filkor, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Vankó), Soltész I. (Kulcsár K.), Szabó M. – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba

FC Ajka: Horváth D. – Köles, Kenderes, Görgényi, Csemer – Soltész D., Stoiacovici (Nagy B.), Csizmadia, Horváth P., Molnár (Lengyel, 46.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

Az éllovas otthonába volt hivatalos vasárnap az FC Ajka, amely hét meccs után a tabella 16. helyén állt. A találkozó érdekessége volt, hogy ez alkalommal léptek először pályára egymás ellen pályára a Honvéd-nevelés Soltész ikrek, István a hazaiaknál, Dominik a vendégeknél kapott szerepet a kezdőben. Gyors góllal kezdődött az összecsapás.

A 10. percben Csizmadia szánta el magát lövésre, s mintegy 30 méterről ki is lőtte a jobb alsót, 0-1.

Egy perccel később Horváthnak kellett védenie a másik oldalon.
Nyomtak a hazaiak, ám az FC Ajkának is akadt lehetősége, Nagy Krisztián járt közel a gólszerzéshez. A 23. percben egy budafoki lehetőség maradt ki, Oláh kecsegtető helyzetben nem talált kaput.

Tovább rohamozott a házigazda, és ennek meg is lett az eredménye, a 38. percben Kovács D., Ihrig-Farkas volt a labda útja, utóbbi jól adott be, a középen érkező Szabó M. pedig nem hibázott nyolc méterről, 1-1.
Fordulás után mindkét oldalon akadtak gólszerzési lehetőségek.

A 66. percben Csemer cselezett szépen, beadását Lengyel a kapufára fejelte.
A vendégek kapusának Kulcsár próbálkozásánal kellett résen lennie, majd nem sokkal később újra vezetést szereztek a Veszprém megyeiek.

A 71. percben gyors akciót vezettek a vendégek, és Nagy Krisztián jobb oldali lökete utat talált a hazai hálóba, 1-2.
A 74. percben a Budafok kapufáig jutott, ám nem sokkal később két találatra növelte előnyét az Ajka.
Kovács kapus sodorta el Csizmadiát, a megítélt büntetőt Csemer értékesítette, 76. perc: 1-3.

A 82. percben a csúnyán szabálytalankodó Filkor jutott a kiállítás sorsára.
A hajrában előbb Nagy K., majd Horváth P. találhatott volna be, utóbbi zúgó kapufát lőtt.

Kis Károly: Bravúros győzelmet arattunk, végig nagyon akartuk a sikert és pont az első helyezett Budafok ellen sikerült nyerni.

forrás: veol.hu/sport