Barion Pixel
2024.09.20.
FelnőttHírek

Fájó vereség Békéscsabán

Az FC Ajka a labdarúgó NB II 2. fordulójában a frissen feljutó Békéscsaba otthonába látogatott vasárnap este. Schindler Szabolcs tanítványai többször is veszélyeztettek, de nem tudtak mit kezdeni a magabiztosan játszó lilákkal.

Békéscsaba 1912 Előre – FC Ajka 3-0 (1-0)

Békéscsaba, 1250 néző. V.: Farkas T.

Békéscsaba 19412 Előre: Uram – Kuzma, Kovács G., Csató M., Mikló Hodonicki, 69.) – Kővári, Tóth M., Szabó B., Viczián (Kóródi, 69.) – Czékus (Sármány, 66.), Zádori (Vólent, 66.). Vezetőedző: Csató Sándor.

FC Ajka: Horváth D. – Csemer, Tar, Frák, Jagodics – Kovács N. (Bobál G., 67.), Csizmadia Z., Tóth G. (Borsos, 61.) – Pantovics (Nagy M., 67.), Zsolnai – Szarka. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A mérkőzés első komolyabb helyzete Pantovics Nikola nevéhez fűződik, aki a 7. percben tesztelte a hazaiak kapusát, Uram Jánost. A 17. minutumban a békéscsabaiak vezetést szereztek. Kővári elé került a labda némi szerencsével, aki mintegy 10 méterről könnyedén vágta a hálóba a játékszert, 1-0. A 23. percben Szarka Ákos járt közel az egyenlítéshez, azonban a gólvonalról mentettek a hazaiak. A 38. percben Csizmadia maradt le egy veszélyes beadásról. A 42. minutumban Szarkát buktatták a hazai kapu előterében, de néma maradt a játékvezető sípja.

A második játékrész sokáig eseménytelenül telt, de a békéscsabaiak voltak valamelyest határozottabbak. A 79. percben a frissen beállt Vólent lőtt éles szögből, de célt tévesztett. A 85. percben tűzijáték alakult ki az ajkai kapunál, amit góllal fejezett be a lila csapat, Vólent Roland volt eredményes 16 méterről, 2-0. A véghajrában teljesen kitámadott az Ajka, küzdött becsülettel a szépítésért, azonban egy hazai kontra végén ismét a bakonyiak kapujában kötött ki a labda, Vólent tette fel az i-re a pontot, és szerezte meg a második gólját, 3-0. A 94. percben büntetőhöz jutott az Ajka, azonban Bobál próbálkozását Uram János nagy bravúrral védte.