Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Továbbra is veretlenül 2024-ben!

A labdarúgó NB II 24. fordulójában hiába dolgozta ki sorra a helyzeteit a Vasas, az ajkai védelem tette a dolgát, és majdnem megviccelte a Gera vezette angyalföldieket.

Vasas FC-FC Ajka 0-0 (0-0)

Budapest, 1300 néző. V.: Nagy R.

Vasas: Jova – Pávkovics, Baráth, Otigba – Bakti B., Urblík J., Hidi M. S., Doktorics – Radó (Bukta, 76.), Tóth M., Holender (Berecz Zs., 69.). Edző: Gera Zoltán.

Ajka: Szabados I. – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Tajthy T. (Görgényi, 70.) – Babos B., Csizmadia Z., Zsolnai R. (Sejben V., 70.), Nagy K. (Borsos F., 61.) – Szarka Á. Edző: Schindler Szabolcs.

A 17. minutumban Tóth indította remek ütemben Baktit, de a 19 éves középpályás hosszan vette át a labdát, így nem tudott komoly lehetőséget kialakítani.

Erőteljesen támadt a Vasas továbbra is, azonban az ajkai védelem nagyszerűen zárt, és Jagodicsék nagyon megnehezítették a feljutásra pályázó Holenderék dolgát.

A 31. játékpercben egy villámgyors hazai kontra után Tóth vette célba Szabados kapuját, azonban egy védő lábáról vágódott le a játékszer.

Az első bakonyi helyzetre a 38. percig kellett várni, ekkor Tar éles szögből tűzte Jova kapujára a labdát, azonban a hálóőrnek nem okozott nagy gondot a védés.

A félidőre 0-0-s részeredménnyel mehettek a felek, hiába dolgozott ki jóval több lehetőséget Gera Zoltán együttese.

A második játékrészre nem változtatott egyik vezetőedző sem.

Az 50. percben Radó és Pávkovics összjátéka végén előbbi rendkívül gyenge és lapos lövést eresztett meg, Szabados könnyedén védett.

Az 53. percben Radó András beadása szállt jó ívben Holender felé, de a játékos senkitől sem zavartatva nem találta el az ajkai kaput. Az angyalföldiek hatékonyságával nem lehettek elégedettek a hazai drukkerek.

A 60. minutumban egy kontra végén Urblík került helyzetbe, aki jócskán a léc fölé bombázott.

A 64. percben közel állt az ajkai csapat a gólhoz. Egy szabadrúgás után az ajkaiak csapatkapitánya, Babos Bence csúsztatta meg a labdát öt méterről, Jova Levente azonban hatalmas bravúrral tudott védeni. Rá 1 percre Zsolnai középre adásáról centikkel maradt le Babos.

A hosszabbítás perceiben egy hazai szöglet után az Ajka négy a kettő ellen vezethette a labdát, de a vendégek nem tudták lezárni a mérkőzést.

Az ajkaiak így egy ponttal távozhattak a hármas sípszót követően a gyepről.

A Vasas csapatánál láthatóan senki sem örült a döntetlennek. Ha hétfőn a Győr hazai pályán legyőzi a Honvédot, abban az esetben ismét három pontra távolodik a feljutást érő második helytől az angyalföldi alakulat.

Az ajkai együttes, amely már négy forduló óta nem kapott gólt jelenleg 30 egységgel a 10. helyen áll a labdarúgó NB II-ben.

Schindler Szabolcs tanítványai legközelebb a BFC Siófok ellen lépnek pályára idegen környezetben.

forrás: veol.hu/helyi-sport