Barion Pixel
2024.07.17.
FelnőttHírek

Vereség a Békéscsaba ellen, két súlyos sérüléssel

Pikáns meccs előtt álltak a csapatok: a vendégek mestere, Schindler Szabolcs az előző szezonban bajnoki címre vezette az FC Ajkát az NB III-ban, mégis távozott. A helyét Kis Károly vette át, aki azonban jelenleg – betegsége miatt – a kispadot nem tudja elfoglalni, a szakembert ezúttal is Jeney Gyula helyettesítette.

FC Ajka-Békéscsaba 1-4 (1-2)

Ajka, 300 néző. V.: Dolnegó

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler, Görgényi (Nagy E., 59.), Csemer (Nagy B., 65.) – Lengyel – Csizmadia, Soltész, Kenderes (Nagy I, 46.) – Oláh, Nagy K. Megbízott edző: Jeney Gyula

Békéscsaba 1912 Előre: Ribánszki – Polányi, Farkas, Nagy S., Babinyecz – Bidzilya, Kovács (Ilyés, 84.), Király – Gréczi (Máris, 60.), Pantovic (Tóth, 71.), Hursán. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Lendületesen kezdtek a csapatok, mindkét oldalon akadt veszélyes lövés, majd az ötödik percben büntetőhöz jutottak a vendégek.
Egy gyors akció végén Kenderes szabálytalankodott Gréczivel, a 11-est Hursán értékesítette, 6. perc: 0-1.

A 10. percben pedig már 0-2-t mutatott az eredményjelző, Pantovic szánta el magát lövésre a bal oldalról, a spiccel eltalált labda – elkerülve a védőket és Horváth kapust – a bal kapufáról pattant a hálóba, 0-2.

Nem volt elég, hogy alig mutatott két Celsius-fokot a hőmérő, ez a kezdés sem igazán melegítette az ajkai drukkereket. Neki is kezdett rohamozni a házigazda. A Békéscsaba jól tömörült, és újabb gólt szerezhetett volna, Horváth Dániel azonban útját állta a közeli próbálkozásnak.

A 23. percben Oláh jutott lövőlehetőséghez közel a kapuhoz, de nem sikerült szépíteni a hazai támadónak.

Nem sokkal később Pantovic előzte meg Hefflert és tüzelt, Horváthnak kellett védenie.

Elég ötlettelennek tűnt az FC Ajka támadójátéka, mégis sikerült szépíteni. A 38. percben Soltész Dominik végzett szabadrúgást 20 méterről, a jobb oldalról, s gyönyörűen küldte a játékszert a kapu bal oldalába, 1-2.

A félidő hátralévő részében ugyanúgy a hazaiak birtokolták többet a labdát, ám több gól már nem esett.

A második játékrész elején Csemer lövését blokkolták az utolsó pillanatban a vendégek. Támadásban maradt az FC Ajka, amely voltaképpen beszorította riválisát, Görgényi célozta meg fejjel a kaput.

Rengeteg kemény belépő tarkította a játékot, Görgényi és Csemer is sérülés miatt volt kénytelen elhagyni a játékteret.

Továbbra is az Ajka volt a domináns, a 67. percben Nagy István lövését ütötte ki Ribánszki. A vendégek beálltak kapujuk elé és megpróbálták megtartani előnyüket, pedig még sok idő volt hátra.

A 75. percben aztán Nagy Erik jutott a kiállítás sorsára, miután lerántotta az egyedül kilépő Tóthot.

A 77. percben máris büntetett a Békéscsaba, egy kipattanót Máris futtából, 15 méterről bombázott a kapuba, 1-3.

Oláh válaszolhatott volna rögtön, lövése nem sokkal tévesztett célt.

A 93. percben Máris állította be a végeredményt, 1-4.

Sajnos nem csak a mérkőzést, hanem úgy néz ki két kulcsjátékosunkat – Görgényi Dávidot és Csemer Gyulát – is hosszabb időre elveszítette csapatunk, miután előbbi labdarúgónk a vállával kerülhet kés alá, míg utóbbi az elsődleges vizsgálatok szerint térdszalag-szakadást szenvedett. És ha ez még nem lenne elég, a mérkőzésen piros lapot kapó Nagy Erik mellett Soltész Dominik begyűjtötte 5. sárgalapját, így vele sem számolhatunk a jövőheti WKW ETO FC Győr elleni összecsapáson.

Jeney Gyula: – Már az elején hátrányba kerültünk egy könnyű síppal befújt 11-est követően, majd kaptunk egy klasszistalálatot. Nehéz ilyenkor változtatni. Rúgtunk egy szép gólt, visszajöttünk a meccsbe, jól mentünk neki a második félidőnek, de sérülések miatt kényszerből változtatni kellett. A kiállítás eldöntötte a meccs sorsát. Hatékony volt a Csaba.

Schindler Szabolcs: – Olyan jól kezdtünk, hogy engem is megleptek a játékosok, a hazaiakat pedig megfogta a két gól. Remek csapat ellen játszottunk, az Ajka most is bebizonyította, hogy jól támad, sok a kreatív játékosa. Szépítettek a hazaiak, de a második félidőben remekül helytálltunk. Amit megköveteltem, maximálisan betartotta a csapat.

forrás: veol.hu/sport