2024.04.17.
FelnőttHírek

Újabb hazai győzelem

Sok helyzetet dolgozott ki az FC Ajka, de végül egy büntetőből szerzett találattal sikerült legyőzni a Gyirmótot a labdarúgó NB II 26. fordulójában.

FC Ajka-Gyirmót FC Győr 1-0 (0-0)

Ajka, 1000 néző. V.: Kovács J. Zoltán.

Ajka: Szabados I. – Szűcs K., Kenderes, Tar, Csemer – Tajthy T. (Görgényi, 77.), Csizmadia Z. (Pantovics, 66.), Zsolnai R. (Sejben, 38.), Nagy K. (Horváth P., 77.), Babos B. – Szarka Á. (Borsos, 66.). Edző: Schindler Szabolcs.

Gyirmót: Hársfalvi – Polgár K., Hudák D., Csörgő V., Szegi (Kovács D., 78.) – Kovács M. (Hajdú Á., 67.), Szőke G., Madarász (Takács R., 78.) – Kicsun (Jova B., 78.), Adamcsek (Erdei M., 67.), Medgyes Z. Edző: Tamási Zsolt.

Jól indult hazai szemmel a mérkőzés, az ötödik percben Csemer veszélyeztetett szabadrúgásból, de centikkel a kapufa mellé gurult a labda. A 7. minutumban Babost ugratták ki a társak, de a fiatal játékos nem tudott élni a lehetőséggel. Szarka a 19. percben fejjel volt veszélyes, de a gyirmótiak szerencséjére célt tévesztett. A 26. percben a vendégek is lehetőséghez jutottak, de Polgár lövése jócskán elkerülte a kaput. A 39. percben Kicsun rúgott oda Zsolnainak, aki nem tudta folytatni a találkozót. Az első játékrészben dominált az Ajka, de a hálók érintetlenek maradtak.

Fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltak a hazaiak. Az 55. percben egy remek kontra után Csizmadiát állították meg szabálytalanul a gyirmóti tizenhatoson belül, a játékvezető határozottan a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Szarka Ákos magabiztosan vágta a léc alá, 1-0. A 74. minutumban a vendégek játékosa Szegi került lövőhelyzetbe, de Szabados magabiztosan védte a löketet. A 78. játékpercben Borsos zárhatta volna le a mérkőzést, azonban nyolc méterről ziccert hibázott. A hajrában ismét Borsos került helyzetbe, de 12 méterről csúnyán a kapu fölé vágta a játékszert. A ráadásban még próbálkoztak a gyirmótiak, de a bakonyiak remekül állták a sarat.

forrás: veol.hu/helyi-sport