2024.04.17.
FelnőttHírek

Pécsett is 3 pont!

Pécsen lépett pályára az FC Ajka a labdarúgó NB II 22. fordulójában. Az első játékrészben csak helyzetekig jutottak a csapatok, majd a második félidőben Szarka Ákos ügyesen figyelte le a pécsi kapus mozgását, és a saját térfeléről zúdított egy hatalmas löketet a pécsi hálóba.

Pécsi MFC-FC Ajka 0-1 (0-0)

Pécs, 300 néző. V.: Móri T.

Pécs: Helesfay – Takács Zs., Krausz (Szekszárdi, 68.), Pejovics, Majnovics – Terbe, Hudák – Lacza (Miknyóczki, 79.), Gera (Szabó M., 62.), Harsányi (Rácz B., 79.) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Mátyus János.

FC Ajka: Szabados I. – Tóth G., Tar, Jagodics, Csemer (Présinger, 90+3.) – Kenderes (Görgényi, a szünetben) – Babos B. (Forgó, 90+3.), Csizmadia Z., Tajthy (Sejben, 57.), Nagy K. (Pantovics, 77.) – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A találkozó nem indult eseménydúsan, az első percekben óvatoskodtak a felek. A 12. minutumban a hazai Hudák indította meg két védő között Harsányit, azonban az ajkai hálóőr, Szabados remek ütemben jött ki a kapujából. A 15. percben Csizmadia kínálta meg egy távoli lövéssel a pécsi kapust, aki nagy bravúrral kanalazta ki a jobb alsó sarokba tartó labdát. A 24. percben a vendégek védője, Jagodics használta ki magasságbeli fölényét, majd bólintott kapura, de a fejese pontatlan volt. A 32. játékpercben Pejovics veszélyeztetett szabadrúgásból, de Szabados állta a sarat, és nagy bravúrt mutatott be. Az első játékrészben mind a két csapat előtt adódtak lehetőségek, de gólig nem jutottak el.

Fordulás után Nagy Krisztián tüzelt a pécsi kapura, de centiméterekkel tévesztett célt. Jó iramot diktált a bakonyi csapat, és sorban dolgozta ki a jobbnál jobb helyzeteket. A 60. percben Babos tört be a szélről, majd passzolt Nagynak, aki nyolc méterről a kapu fölé lőtt. Az ajkai nyomás a 64. minutumban góllá érett. Szarka Ákos szerzett labdát a saját térfelén, majd még a felezővonal előtt kapura lőtt, a kint bóklászó Helesfay hiába futott vissza, Szarka lövése tökéletesen vágódott a hálóba, 0-1! A 74. percben ismét a bakonyiak kellemetlenkedtek a hazaiak kapujánál, de okosan szabadítottak fel a védők. A hajrában a pécsiek erőn felül küzdtek az egyenlítésért, de Schindler csapatának a védelme masszívan tette a dolgát, és végül három ponttal gazdagodott a Veszprém vármegyei csapat.

forrás:veol.hu/helyi-sport