Barion Pixel
2024.05.24.
FelnőttHírek

Magabiztos győzelem Csepelen

Az  NB III. Nyugati csoportjának 10. fordulójában Csepelen vendégszerepelt listavezető csapatunk. Schindler Szabolcs sérülés miatt nem számíthatott Erdei játékára, sőt a mérkőzés előtti bemelegítéskor kiderült, hogy csapatkapitányunk, Pákai Gergő sem tudja vállalni a játékot.

Csepel FC–Ajka 0-5 (0-4)
Budapest, 300 néző.

V.: Valu.

Csepel FC: Botlik – Szabó Zs., Mészáros, Balogh, Takács – Szabó E. (Vargovics, 55.), Fisli, Molnár K., Tóth, Mankó (Torda, 26.) – Kocsis (Gyökér, 65.). Vezetőedző: Tamási Zoltán.

FC Ajka: Horváth D. – Molnár T., Köles, Kovács, Csemer – Csizmadia (Pavlitzky, 60.), Horváth P., Kenderes, Illés (Kalász, 60.), – Nagy K., Oláh (Major, 60.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

A találkozó első lehetősége a hazaiak előtt adódott, ekkor Molnár léphetett ki ziccerben Horváth azonban bravúrral védeni  tudott. Szinte az ellentámadásból büntetőhöz jutottunk: Horváth Péter kapott remek indítást, középpályásunkat a hazai hálóőr csak szabálytalanul tudta megállítani, büntető. A 11-est Csemer higgadtan a kapu jobb oldalába lőtte 0-1!

A 14. percben ismételten Molnár került helyzetbe, de Horváth ezt a próbálkozását is hárítani tudta.

A folytatásban előbb Oláh elől mentettek az utolsó pillanatban a hazai védők, majd Kovács lövése ment jócskán Botlik kapuja fölé.

A 25. percben aztán megszereztük a második gólunkat: Horváth vállalkozott távolról lövésre, próbálkozásába Oláh remekül belepiszkált, így a játékszer Botlik mellett a bal alsó sarokba jutott. 0-2 Ez a gól észrevehetően teljesen megfogta a hazaikat, csapatunk innentől kezdve sorra alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket.

A 30. percben Horváth távoli lövését védte bravúrral Botlik.

A 39. percben aztán már a hazai hálóőr is tehetetlen volt: szép támadás végén Kenderes ugratta ki remekül Illést, aki Botlik mellett a hálóba lőtt! 0-3

A 42. percben már négy góllal vezettünk: ezúttal Nagy Krisztián adott remekül középre, labdáját Oláh juttatta  a kapuba! 0-4

A félidő végén Illés léphetett ki ziccerben, támadónk azonban kapu mellé helyezett.

A második félidő ott folytatódott ahol az első abbamaradt: Molnár futott el szépen a jobb oldalon, középre adását Nagy Krisztián fejelte a hálóba! 0-5

A 63. percben Pavlitzky lövése kerülte el kevéssel a hazai kaput. 2 perccel később Kalász remek kiugratása után Major kevéssel emelt kapu fölé.

A 71. percben Pavlitzky léphetett ki ziccerben, azonban próbálkozása kevéssel kapu mellé ment.

A 90. percben Takács szabadrúgása a kapufán csattant.

Csapatunk teljesen megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot, aminek köszönhetően továbbra is 6 ponttal vezeti a bajnokságot az Érdi VSE előtt.

Schindler Szabolcs: A meccs előtt azzal kellett szembesülnünk, hogy több játékosnak is kisebb sérülése van, így nem a megszokott csapat lépett pályára. Ebből semmit sem lehetett észrevenni, akik játszottak, nagyon jól teljesítettek. Első félidei játékunk időnként szemet gyönyörködtető volt.