Barion Pixel
2024.06.21.
FelnőttHírek

Győzelem a Veszprém elleni edzőmérkőzésen

A labdarúgó NB II-ben szereplő ajkaiak az utolsó felkészülési meccsüket az NB III-ban szereplő VSC Veszprém ellen vívták.

FC Ajka – VSC Veszprém 4-0 (2-0)

Ajka, 200 néző. V.: Gaál B.

Ajka: Horváth D. (Szabados 46′) – Babos (Tóth 46′), Jagodics (Forgó 72′), Tar, Görgényi (Pantovic 46′) Csemer (Horváth P. 40′), Tajthy (Fiáth 46′), Csizmadia (Kenderes 62′), Zsolnai (Présinger 62′), Borsos (Sejben 46′), Nagy K. (Szarka 46′). Edző: Schindler Szabolcs.

Veszprém: Kemenes – Krebsz, Kószás, Dobsa, Horváth H., Baldauf, Volter, Kovács Máté, Tömösvári, Bartusz, Molnár. Csere: Kovács Martin, Szűcs, Major, Petres, Schőnig, Szabó, Dömötör. Edző: Pető Tamás.

Kitűnő talajú centerpályán erős széllel szemben kezdte az FC Ajka az utolsó felkészülési mérkőzését. Két nagy Kemenes-védés után szereztek vezetést az ajkaiak. A 26. percben, elcsúszó védői hibát követően az ajkai Zsolnai szerzett labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, és higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába, 1-0. A 38. percben egyenlíthetett volna a Veszprém, Görgényi buktatta Molnárt a tizenhatoson belül, a tizenegyest azonban Bartusz csúnyán fölé lőtte. Ismét két bravúros Kemenes-védés következett, majd a 43. percben jött az ajkaiak második gólja. Egy letámadást követően került a hazaiakhoz a labda, Nagy Krisztián jobb oldali beadása után Boros fejese a felső lécről pattant, végül a labda a veszprémi Kószásról jutott a hálóba, 2-0.

Szünet után az 54. percben nőtt az ajkaiak előnye, Pantovic egy igazítás után, 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3-0. Ezt követően jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, egy kihagyott Bartusz-helyzettel. A 88. percben Horváth Péter 18 méterről lőtt szabadrúgása a bal alsó sarokban kötött ki, ezzel pedig beállította a 4-0-s végeredményt.

Schindler Szabolcs: – Szervezett, jól játszó csapat ellen mérkőztünk meg. Az első 15 percben nem működött úgy a játékunk, ahogy azt elterveztük. Sok biztató jelet láttam, például a négy lőtt gólt. Örülök, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésre. Egy hetünk van arra hogy a kisebb hibákat kijavítsuk.

Pető Tamás: – Ez volt az első előkészületi mérkőzésünk. Két hét kemény munka után a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket. Sok sikert kívánok az ajkaiaknak a bennmaradáshoz!

Tudósított: Bedő János.