Barion Pixel
2024.09.19.
FelnőttHírek

MOL Magyar Kupa: Nagykanizsára látogatunk!

A Mol Magyar Kupa 3. fordulójában csapatunk is becsatlakozik a sorozat küzdelmeibe, Schindler Szabolcsék ellenfele az NB III. Dél-Nyugati csoportját vezető FC Nagykanizsa csapata lesz.

A két csapat legutóbb tétmérkőzésen abban a 2018/19-es szezonban találkozott egymással, amikor a mieink év végén bajnoki címet ünnepelhettek és három év szünetet követően visszajutottak a másodosztályba.


A 2018/19-es bajnokság őszi szezonjában Ajkán mérték össze erejüket  a csapatok, ahol 5-2-es győzelmet arattunk.

A mérkőzés jegyzőkönyve: 

https://ada1bank.mlsz.hu/match?itemId=1348119&evad=49&szervezet=0&verseny=18956&fordulo=5

A tavaszi szezonban Nagykanizsán viszont sikerült a visszavágás a Zala vármegyeieknek, hiszen Lőrincz Bence góljával 1-0 arányban legyőzték csapatunkat.

A mérkőzés jegyzőkönyve: 

https://ada1bank.mlsz.hu/match?itemId=1348239&evad=49&szervezet=0&verseny=18956&fordulo=20


Az FC Nagykanizsa az eddig lejátszott 7 bajnoki mérkőzésen 6 győzelem mellett, mindössze 1 alkalommal (Kaposvári Rákóczi) szenvedett vereséget.  Házi góllövő listájukat 4 találattal János Norbert és László Dávid vezetik , őket Szabó Balázs követi 3 góllal.

A Nagykanizsa a MOL Magyar Kupa 1. fordulójában csatlakozott a küzdelmekhez, akkor a szintén harmadosztályú Gárdony csapatát hazai pályán múlták felül 1-0 arányban. A következő körben Pécsre látogattak a PTE-PEAC csapatához, ahol hátrányból felállva  2-1 arányú győzelemmel léptek a következő körbe.


A MOL Magyar Kupában a továbbjutó csapat meghatározása:

1) Egy mérkőzésen dől el a továbbjutás.

2) Az a csapat jut tovább, amelyik a mérkőzésen több gólt szerez.

3) Ha a lejátszott mérkőzésen mindkét csapat ugyanannyi gólt szerzett, a mérkőzés rendes játékidejének leteltét követően 2 x 15 perces hosszabbítás következik. A hosszabbításban több gólt szerző csapat jut tovább.

4) Ha a hosszabbítás során mindkét csapat ugyanannyi gólt szerez, vagy nem születik gól, akkor a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el.

5) Ha hosszabbításra van szükség, öt perc szünetet kell tartani a rendes játékidő vége és a hosszabbítás kezdete között.

6) A büntetőpontról történő rúgásokat az IFAB játékszabályaiban meghatározott eljárásnak megfelelően kell végrehajtani.