Barion Pixel
2024.04.30.
FelnőttHírek

Vereséggel zártuk az évet

Kazincbarcika–FC Ajka 1-0 (0-0)

Kazincbarcika, zárt kapuk mögött. V.: Takács.

Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth L. – Majzik, Dávid Z., Oltean, Farkas A. – Oldal, Borbély B., Németh T., Toma – Kelemen (Tóth L., 69.), Kovac. Megbízott edző: Kriston István

FC Ajka: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Tar, Présinger (Irimiás, 64.), – Kenderes (Nagy I. 80.), Szekér (Zamostny, 71.), Soltész (Rétyi, 64.), Tóth G., Csizmadia Z. (Szűcs, 71.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly.

A futball második vonal idei utolsó fordulójában a Kazincbarcika otthonába volt hivatalos az FC Ajka, amely az előző körben vereséget szenvedett, az ETO FC Győr vendégeként maradt alul.

Kikapott a Kazinbarcika is, a borsodiak gondjai ráadásul ennél komolyabbak voltak, lévén a csapat gyenge őszt produkált és kieső (18.) helyről várta az esztendő zárómeccsét.

Az ajkaiak a játéknap előtt a 12. pozíciót foglalták el az NB II-es tabellán. A két együttes augusztus ötödikén találkozott legutóbb, akkor az FC Ajka hazai pályán magabiztosan, 3-1 arányban legyőzte riválisát.

Kisebb lehetőségekkel kezdődött a mérkőzés, egyik helyzet sem okozott komolyabb izgalmat. Az első félidőben többször is akadt olyan időszak, amikor csak a mezőnyben pattogott a labda, egyik csapat sem jutott el a másik kapujáig.

A vendégek elsősorban Nagy Krisztián révén veszélyeztettek, a 26. percben a támadó csaknem eredményes volt, de lövése után Horváth László útját állta a hálóba tartó labdának. Az ismétlésnél pedig Olteannak sikerült blokkolnia. A folytatásban Csizmadia próbálkozott, majd Soltész előtt adódott két nagy lehetőség, de a támadó döntő szituációban elcsúszott. A másik oldalon Farkas tornáztatta meg Horváth Dánielt. Az első 45 percben nem született gól.

Fordulás után nagy helyzettel kezdett az Ajka, Présinger lövését Horváth L. hárítani tudta.

Az 59. percben Kelemen Marko fejelhetett közvetlen közelről, Présinger a gólvonalról mentett, a játékvezető az asszisztense döntését felülbírálva gólt ítélt. 1-0

A 80. percben Nagy Krisztán tudta birtokba venni a labdát a 16-oson belül, kapura is fordult, de lövését blokkolni tudták. A 86. percben büntetőt, ezzel pedig hatalmas lehetőséget kapott a házigazda (Nagy István szabálytalankodott Tomával szemben), de Horváth Dániel kivédte Kovac próbálkozását.

A legvégén még Zamostny került lövőhelyzetbe, ám barcikai védők ezúttal is résen voltak és blokkolni tudtak.

Hiába küzdött, nem játszott jól az Ajka, a szervezett Barcika otthon tartotta a pontokat.

forrás: veol.hu/sport