Barion Pixel
2024.06.23.

U14 – Edzői értékelések

ÉRTÉKELÉS

U14

FC AJKA – LURKÓ UFC

2016.09.17. (Ajka, 10.00)

 

Soron következő bajnoki mérkőzésünket a sorsolásnak köszönhetően újra hazai környezetben játszottuk a Lurkó UFC csapata ellen. A pályák őszi karbantartási munkái miatt a műfüves pályán kellett játszanunk.

Ellenfelünk tavaly nem szerepelt a bajnokságban, így csak az eredményeik alapján próbáltuk „belőni” az erőviszonyokat.

A mérkőzést támadó felfogásban kezdtük. Látszott, hogy ellenfelünk képzett, de fiatal játékosokból áll. Emiatt, illetve a múlt heti játékunkból okulva sokkal feljebb próbáltunk játszani, az ellenfelünk térfelének közepén. Sajnos még mindig rengeteg hibával, pontatlanul passzoltunk.

Tíz perc elteltével már több helyzetet dolgoztunk ki, mire végül Cservenák Jácint megszerezte a vezetést. (1-0) Ebben a periódusban nagyon jól játszottunk, aminek meg is lett az eredménye. Berzsenyi Kevin növelte az előnyünket. (2-0) Ellenfelünk többnyire indításokra építette játékát, de bátran felvállalták az egy az egy elleni játékokat is. Szerencsére védelmünk sikeres verte vissza a támadásokat, ha mégis sikerült mögénk kerülniük, akkor a kapu előterében is egyre magabiztosabban mozgó Paksi Áron állta útjukat, aki többször remekül mozdult ki a kapujából és tisztázott.

Sajnos az időjárás nem segítette az összjátékunk „letisztulását”, hisz az eleredő eső miatt csúszóssá vált a műfű. Szerencsére az igazi vihar elkerülte a pályát, még ha egy hatalmas dörgés picit rá is ijesztett a fiúkra. Talán épp emiatt a félidő hajrájában összekaptuk magunkat és Hopp Richárd, valamint Jácint találatával 4-0-ra módosítottuk az eredményt.

A félidőben szerencsére alábbhagyott az eső, a pálya hamar felszáradt.

A második félidő ennek ellenére picit csapkodó játékot hozott. Mindkét csapat pontatlan volt a befejezéseknél. Az adok-kapokból mi jöttünk ki jobban, előbb Jácint növelte saját és csapatunk góljainak számát („Jacunak” ez már a 12. találata volt a bajnokságban, így 3 mérkőzés után a góllövő lista 2. helyén áll.), míg végül Marczona Péter állította be a 6-0-s végeredményt.

A mérkőzés végén gratuláltam a fiúknak, hisz az eredmény mindenképp sikernek mondható, de azt is megbeszéltük, hogy tudunk ennél sokkal jobban játszani. Az erősebb csapatok ellen még pontosabban, figyelmesebben kell majd futballoznunk. A mérkőzés másik pozitívuma, hogy csereként ismét három 2004-es srác tudott beszállni, köztük Papp Kevin, akinek ez volt az első bajnoki szereplése.

 

Zsidó András

edző

Melléklet: Jegyzőkönyv

http://adatbank.mlsz.hu/pr01/p01_jegyzokonyv_nez.asp?p_merk_id=1178875

———————————————————————————————————

ÉRTÉKELÉS

U14

FC AJKA – Gyirmót SE

2016.09.10. (Ajka, 10.00)

 

Második mérkőzésünket hazai környezetben játszottuk, nem is akárhol. Az egyesület vezetésének döntése értelmében a fiúk a center pályán fogadhatták soros ellenfelünket. Ez mindenképpen óriási motivációt jelentett a fiúknak.

 

Sajnos a mérkőzést ennek ellenére nagyon rosszul kezdtük. A múlt heti kezdőcsapat változatlan volt, ezért is érthetetlen a fiúk hogy tudtak ilyen rossz felfogásban játszani.

Teljesen magunkra húztuk ellenfelünket, annyira mélyen játszottunk. Többször pontatlanok voltunk és saját védőzónánkban is rengeteg labdát veszítettük.

Hiába vezettünk több kontrát, a koncentráció hiánya miatt rendre kimaradtak a helyzetek. Ez meg is bosszulta magát. Ellenfelünk első valamire való lehetőségét gólra váltotta, ami – ha lehet – még jobban megzavart minket, csak kerestük önmagunkat. Az akarással nem volt gond, de sokszor a görcsösség volt az oka pontatlanságunknak.

A Gyirmót – aki a tavalyihoz képest sokat gyengült – remekül használta ki egyéni hibáinkat és a félidő derekára 0-3-ra elhúzott.

Szerencsére még az első félidő végén tudtunk szépíteni. Sorozatos támadásink egyikét végre gólra váltottuk. Cservenák Jácint ugrott ki Berzsenyi Kevin remek labdájával a védők közül és helyezett a hálóba a kifutó kapus mellett. (1-3)

A szünet nagyon jól jött. A srácok magukba roskadva ültek a kispadra. Gyorsan megpróbáltuk elemezni a hibákat, ami leginkább a pontatlanság és a saját térfelünkön történő játék voltak. Megbeszéltük azt is, hogy van keresnivalónk, hisz a helyzeteink – ilyen rossz játék mellett is – megvoltak.

A második félidőre egy teljesen más csapat futott ki! Sokkal agresszívabban, határozottabban léptünk fel. Középpályán több labdát is szereztünk, így kezünkben tudtuk tartani az irányítást. A cserék is lendítettek a játékunkon. A pár perce beálló Kovács János távoli bombájával szépítettünk. (2-3). Janin egyáltalán nem látszott megilletődöttség, rendkívül bátran és hasznosan focizott.

A mérkőzés hajrájában már teljesen beszorítottuk ellenfelünket. Védelmünk ekkor már remekül zárt, kapunk nem forgott veszélyben. A 78. percben szöglethez jutottunk. A fiúk remekül ismerték fel, hogy most kell megcsinálni a begyakorolt szögletvariációt. A kis-szögletet követően Berzenyi Kevin varázsolta a hosszúra helyezkedő Jácint fejére a labdát, aki közvetlen közelről bólintott a kapuba. (3-3)

A hátralévő időben mindkét csapat őrizte az eredményt. Ha picit bátrabbak vagyunk még a győzelem is meg lehetett volna, de a mérkőzés egészét tekintve elégedettek lehetünk az eredménnyel.

A 0-3-ról történő egyenlítés mindenképp a csapat erejét mutatja. Ezért jár a dicséret.

 

Zsidó András

edző

Melléklet: Jegyzőkönyv

http://adatbank.mlsz.hu/pr01/p01_jegyzokonyv_nez.asp?p_merk_id=1178873

ÉRTÉKELÉS

U14

HALADÁS – FC AJKA 0 -16 (0-4)

2016.09.04. (Szombathely, 16.00)

 

Június végén megkezdtük a felkészülést a 2016/2017. évi bajnokságra. A létszámunk sérülés (Soós Bálint, Juhász Gábor), betegség (Frei Lénárd), átigazolás (Pad Bálint, Magyarpolány) mellett amiatt is csökkent, hogy Szalontai Richárd nem kíván többé focizni. Reméljük, hogy még meggondolja magát, hisz csapatunk nagyon hasznos tagja volt a tavalyi évben is. Érkező is volt, Ódor Barna (Tapolca), Harmos Előd (Ajka Kristály) személyében.

 

A felkészülésünk a foghíjas létszám miatt nem sikerült tökéletesen, alig volt olyan edzés, mikor 12 fő felett volt létszámunk. A bajnoki mérkőzésen való kiállás miatt azonban nem kellett kétségbe esni, hisz 2004’-es korosztályunkban rengeteg olyan játékos van, akire számítani lehet. Előzetes megbeszélés alapján is azt terveztük, hogy az idei évben minden mérkőzésen szerepet fog kapni egy-két 2004-es korosztályú játékos, hogy megismerkedjenek a nagypályás labdarúgással.

 

Az első forduló elhalasztása miatt a HALADÁS elleni bajnoki mérkőzést felfokozott lelkiállapotban vártuk. Amellett, hogy egy év rutinjával vághattunk neki a küzdelmeknek – az is „mellettünk szólt”, hogy idén végre a korosztályunknak megfelelő bajnokságban játszhattunk.

 

Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést. Rögtön támadólag lépett fel csapatunk. A tavalyi évhez képest a legfeltűnőbb változás a magabiztosság mellett az volt, hogy az ellenfél térfelén tudtuk tartani folyamatosan a labdát. Látszott az is, hogy ez a HALADÁS nem ugyanaz a csapat, mint a tavalyi. Idén talán ők „jártak” a mi cipőnkben.

Remek támadásokat vezettünk, „folyt” a labda. Egy-egy pontatlanság miatt pillanatokra megszerezte a labdát az ellenfelünk, de hamar visszaszereztük azt, s tovább járattuk. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki már a félidő legelején, csak az volt kérdés, hogy mikor lesz pontos (koncentrált) a támadás befejezés. Végül Berzenyi Kevin kezdte meg a gólgyártást. Kisszöglet után remekül vált le emberéről és kilőtte a hosszú felsőt. (0-1). A középkezdést követően hamar birtokunkba került újra a labda és Cservenák Jácint – kihasználva gyorsaságát – balról befelé cselezve elpasszolta a labdát a kapus lába mellett. (0-2). A félidőben Kevin még kétszer betalált, így alakult ki a 0-4-es félidei eredmény.

A szünetben a megérdemelt dicséret mellett átbeszéltük a hibákat is, szerencsére kevés akadt.

A második játékrészben ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Egy szélső középre gurított labdát Hopp Richárd vágott a kapuba. (0-5). Ezután Jácint percei következtek. Hármat rámolt be egymás után az akkorra már minimális ellenállást kifejtő hazaiak hálójába. Persze ez semmit nem von le érdemeiből.

A gólgyártást a félidőben beálló Harmos Előd folytatta, majd jött a menetrend szerinti Kevin-találat.

A nagy melegben a félidő felénél ivószünetet rendelt el a játékvezető. A szünet alatt „sort cseréltük”. Pályára lépett valamennyi játékosuk. Ekkor debütált Halmai Dániel, Kovács Gábor, Kovács János, Král Erik, Sesztakov Domonkos is. A 2004-es fiúk azonnal felvették a játék ritmusát, egy pillanatra sem ijedtek meg a lehetőségtől. Külön öröm, hogy közülük Halmai Dani és Sesztakov Domi is gólt tudott szerezni első bajnoki mérkőzésén. Természetesen a többiek is nagyszerűen helyt álltak.

A mérkőzés hajrájában Jácint szerzett még két, kabaréba illő gólt. Felszabadultan játszott, s ennek az lett az eredménye, hogy minden bejött neki. Megérdemelten.

A mérkőzés végére a hazaiak már teljesen „elfogytak”. Átélve az ő helyzetüket, sok sikert és kitartást kívántunk nekik az idényre.

Nagyszerű kezdés volt ez. Büszkeséggel töltött el, hogy a játékunk mát többször hasonlított az elképzeltre.

A gólvágók mellett Simon Botond játékát emelném ki, aki rendkívül hasznosan futballozott. Remekül lépett be a játékba, a kapura is veszélyesen játszott.

A védelmünkre ezen a mérkőzésen nem hárult túl nagy nyomás, feladatukat maradéktalanul teljesítették. Ilyen összeállításban először léptek pályára, a mozgásuk, helyezkedésük bíztató volt. Középpályásaink nagyon sokat értek labdába, remekül járattál azt. Marczona Péter többször játszotta át ragyogóan ellenfelét, több jó beadása is volt. Ha picit pontosabb lesz a játéka, sok gólhelyzetet teremthet.

A 2004-es srácok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Összességében elégedettek lehetünk a látottakkal, azonban nem szabad, hogy a nagyarányú győzelem megtévesszen minket. Ha a következő mérkőzéseken is ilyen felfogásban játszunk, akkor sokkal több sikerélményünk lehet, mint tavaly.

HAJRÁ AJKA!

 

Zsidó András

edző

Melléklet: Jegyzőkönyv

http://adatbank.mlsz.hu/pr01/p01_jegyzokonyv_nez.asp?p_merk_id=1178859

 

 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 11. forduló 2015. 11.21.

 

FC Ajka – Sárvár 1-0 (1-0)

Gólszerző: Hopp Richárd

Zsidó András: Az őszi utolsó hazai bajnoki mérkőzésre az öltözőben való közös fotózkodással készültünk, egyedül Rózsa Boldizsár hiányzott. Önbizalomtól duzzadva vártuk a mérkőzést, hisz tudtuk, hogy ellenfelünk eddigi valamennyi mérkőzését elveszítette, -136-os gólkülönbséggel állt a tabella alján. Valószínűleg a fiúk már az öltözőben azt hitték, hogy ez a mérkőzés sétagalopp lesz, s talán én sem hívtam fel kellőképpen a figyelmet – amit amúgy minden mérkőzés előtt megteszek – hogy az ellenfelet nem szabad lebecsülni, hisz mindenki „annyit” játszik, amennyit hagynak neki. A várakozásainknak megfelelően kezdtük a mérkőzést, támadólag léptünk fel. Bár a meglepően nagyra nőtt sárváriak a vártnál sokkal nagyobb ellenállást tanúsítottak. Igaz, játékunk pontatlansága miatt ehhez nem is kellett olyan sokat tenniük. Labdabirtoklási fölényünket nem igazán tudtuk kihasználni, hisz az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A félidő derekáig nem tudtuk feltörni a Sárvár védelmét, ami egyre frusztráltabbá tette a csapatot. De végül egy pontrúgást követően megtört a jég. A középre ívelt labdát röviden fejelték ki, épp a kipattanón helyezkedő Rózsa Bence elé, aki állítgatás nélkül kapura küldte a játékszert. A meglepett kapusról kipattanó labdára Hopp Richárd csapott le, és a kapuba kotorta azt. 1-0! Picit megnyugodhattunk. A félidő hátralévő részében már nem forogtak veszélyben a kapuk. A szünetben fejmosást kaptak a fiúk a rendkívül pontatlan játék miatt. Ennek javítása mellett sokkal agresszívabb játékra buzdítottam a srácokat. Ennek ellenére a második félidőben sem változott a játék képe. Mezőnyben adogattunk (sok hibával), többször is veszélyeztettük a kaput, de sem Hopp Richárd, sem Cservenák Jácint de még a csereként beállt Modory Csongor sem tudta gólra váltani helyzeteit, amik pedig bő számmal adódtak előttünk. Bár ellenfelünk kemény ellenállást tanúsított, kapunkra egyáltalán nem volt veszélyes, így végül 1-0 arányban megnyertük az őszi záró mérkőzést. A győzelem mellett egyetlen pozitívum Gyarmati Domokos visszatérése a csapatba. A mai napon megtanultuk, hogy nem szabad a tabella alapján megítélni ellenfelünket, hisz az „becsapós” lehet. Vért kellett izzadni a sikerért, de – remélem – ettől csak még erősebbekké válunk! Szép volt fiúk!

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 11. forduló 2015. 11.14.

 

Hévíz SK – FC Ajka 3-4 (0-3)

Gólszerzők: Cservenák Jácint (3), Hopp Richárd

Zsidó András: A 2015/16. évi bajnokság utolsó őszi idegenbeli mérkőzésére mindössze 3 cserével utaztunk el, ami – a létszámunkat tekintve – nagyon kevés. Pad Bálint és Papp Szilárd betegség miatt, míg Soós Bálint egyéb elfoglaltságra hivatkozva mondta le a szereplést. Rózsa Bence – védelmünk egyik oszlopa – sokkal örömtelibb ok miatt hiányzott, testvére esküvőjén vett részt. Szinte minden héten kényszerből kell változtatnunk a védelem összetételén, ami mindenképp kihat a játékunkra. A mérkőzés előtt legfontosabb az volt, hogy fejben „összerakjuk” a csapatrészt. Bár a kezdést követően ellenfelünk próbálta ránk kényszeríteni akaratát, az új összetételű védelmünk nem hagyott rést nekik. Hiábavaló volt a Hévíz labdabirtoklási fölénye, mi rendkívül okosan futballoztunk, és rendre életveszélyes kontrákat vezettünk. Egyik ilyen alkalmával Hopp Richárd szerezte meg a vezetést már a 8’ percben. A játék képe a gól után sem változott. A Hévíz – nem túl nagy átütő erővel – támadott, mi pedig tudatosan kontráinkra építettünk. Az első játékrészben Cservenák Jácint kétszer is „beköszönt”, két remek indítást követően, így 3-0-s vezetéssel vonultunk a szünetre. A pihenőben kiemeltük rendkívül hatékony támadójátékunkat és remek helyzetkihasználásunkat. Azt kértem a fiúktól, hogy ne változtassanak semmit a játékukon – persze a hibák kijavítása mellett – , így minden esélyünk meglehet a győzelemre. A második félidő azonban rémálommá vált. A szokásosnál is jobban összezuhantunk. Mindenki mást akart csinálni a pályán, mint a feladata. A Hévíz – igazi csapat lévén – nem adta fel a mérkőzést, ha lehet még nagyobb elszántsággal játszottak, mint az első félidőben. Hamar meg is szerezték szépítő találatukat, ami minket még jobban megzavart, őket pedig újabb rohamra buzdította. A második góljuk után vérszemet kaptak és mindent egy lapra feltéve támadtak. A rohamoktól teljesen betojtunk, magunkra húztuk őket. Nyoma sem volt az első félidei higgadt játékunknak. Csapkodóan, pontatlanul, „amerre állunk”-módon rúgtuk a labdát. Egy pontrúgást követően aztán jött az újabb hideg zuhany. Egyenlített a Hévíz! Bár nagyon elfáradtunk a végére, utolsó erőnket összeszedve támadásba lendültünk. Cservenák Jácint egyéni szólójából megszereztük a negyedik gólunkat, amire már ne tudott válaszolni a Hévíz, így végül 4-3-as arányú győzelmet arattunk. Bár a srácok hatalmasat küzdöttek, nagy fejmosást kaptak a mérkőzést követően. Megbeszéltük, hogy ilyen többet nem fordulhat elő. A taktikai fegyelmezetlenségekre nem lehet mentség a fáradtság. Remélem tanulunk belőle. A bajnokság első mérkőzésén hasonló küzdelemben 5-3-as vereséget szenvedtünk Győrben. Talán ez a győzelem mutatja meg leginkább, milyen sokat fejlődtünk a bajnokság során. Az hogy egy ilyen mérkőzést meg tudunk nyerni, egyértelműen azt jelzi, mentálisan is sokat erősödtünk.

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 11. forduló 2015. 11.07.

 

FC Ajka – Csornai SE 5-2 (4-1)

Gólszerzők: Modory Csongor (2),  Cservenák Jácint (2), Berzsenyi Kevin

Zsidó András: Az előző héten megszerzett első győzelem meghozta a fiúk önbizalmát. Nagy kedvvel edzettek egész héten. Szerencsére ez a bajnoki mérkőzésre is átragadt. Bár ellenfelünk eddig több pontot gyűjtött, mint mi, nem lehetett más a célunk, mint az újabb győzelem (első hazai) megszerzése. Remekül kezdtünk. Az eddigieknél sokkal pontosabban passzoltunk, így sikerült feljebb tolni a játékunkat. Irányítottuk a mérkőzést. Egy remek akció végén Modory Csongor került helyzetbe, de nem jó megoldást választott, így kimaradt a lehetőség. Az ellentámadásból ellenfelünk megszerezte a vezetést. Mivel Gyarmati Domokos Keszthelyen kézsérülést szenvedett, picit át kellett szerveznünk a védelmünket. A szokatlan felállás a mérkőzés elején okozott némi bonyodalmat, talán ennek is volt betudható ez a találat. A gól nem zavarta meg a fiúkat, továbbra is szépen szőtték a támadásokat. Egyik ilyennél Cservenák Jácint húzta meg a balszélt, és középre gurítására Csongi érkezett. 1-1! A gól után még magasabb fokozatba kapcsoltunk. Próbáltuk beszorítani ellenfelünket a saját kapuja elé, legalábbis saját térfelére. A felállt védelemmel szemben ugyan nehezebb játszani, de Berzsenyi Kevin megtalálta ennek ellenszerét. Remek cselsorozattal betört a 16-oson belülre, és a kapus mellett a hosszú sarokba helyezett. 2-1! A fiúk alig várták középkezdést, hogy újra lendületbe kerülhessenek. Következett egy „szokásos” Jácint szóló, aminek újabb találat lett az eredménye. 3-1! A félidő vége előtt pontrúgás után is eredményesek voltunk. A beadást követő kavarodásban a felpörgő labdát Modory Csongor lőtte a kapuba, megszerezve csapata negyedik, saját második gólját. 4-1! Magabiztos vezetéssel mehettünk a szünetre, ahol a frissítésen kívül csak egy-két apróságot kellett átbeszélnünk. A második félidőben nagyrészt a mezőnyben folyt a játék. Picit elfáradtunk. Ennek ellenére pontrúgásból mi szereztünk újabb gólt. Simon Botond beadását közvetlen közelről Jácint bólintotta a kapuba. 5-1! A lefújás előtti pillanatokban ellenfelünk megszerezte második találatát. 5-2! A mérkőzés hajrájában, a vezetés tudatában picit kiengedtek a fiúk, de ez most belefért. Ezúttal sikerült mindenkit pályára küldeni. Két hete Egyed Marcell, most pedig Papp Szilárd személyében avattunk újoncot Megszületett első hazai győzelmünk! A nagyszerű közönségünk vastapssal köszöntötte a srácokat! Csak így tovább fiúk! „Evés közben jön meg az étvágy!” Ebből pedig lehet „táplálkozni”…

 


 

 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 10. forduló 2015. 10.31.

 

Keszthelyi Haladás SC – FC Ajka 1-2 (0-2)

Gólszerző: Hopp Richárd (2)

Zsidó András: A múlt heti bravúros pontszerzés miatt bizakodva vártuk a Keszthely elleni mérkőzést. Bár a pálya talaja nagyon mély és sáros volt, megpróbáltuk a saját, rövid passzokra épülő játékunkat játszani. Bár a passzaink sokszor pontatlanok voltak (főleg az első 15 percben), sikerült végre picit feljebb tolni a játékot, és többször tudtuk az ellenfél térfelén járatni a labdát. A gólunk ugyan – szokásunkhoz híven – egy ellentámadásból született. Középpályán szereztünk labdát, amit gyorsan feljuttatunk a támadó sorig, ahol Hopp Richárd remekül lépett ki a védők közül és higgadtan passzolt a kapuba. 0-1! A gól után sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, bár ellenfelünk valamivel többet kezdeményezett, de Paksi Áron kapusunknak kevés dolga akadt. A félidő derekán a szerencse is mellénk állt, hisz egy céltalanul előrevágott labda épp Hopp Ricsi elé került, aki nem tétovázott, bevágta a kapuba az ajándékba kapott labdát. 0-2!!! A félidőben a dicséret mellett megbeszéltük a hibákat is. Éreztük, hogy meg lehet nyerni a mérkőzést, de tudtuk, hogy a második félidő nagyon hosszú lesz… Sajnos a lehető legrosszabb módon kezdtük a második felvonást, hisz az addig – és a későbbiekben is – remekül futballozó csapatkapitányunk, Gyarmati Domokos elcsúszott hazaadást közben, így a rövidre sikerült passzot az ellenfél támadója szerezte meg, és a kifutó Bognár Dani mellett a kapuba helyezett. 1-2 Picit megtört minket lelkileg a gól, de próbáltunk tovább játszani. Ahogy fáradtunk, egyre többet birtokolta az ellenfél a labdát. Szerencsére a cseréink remekül szálltak be, mind Modory Csongor, mind Frei Lénárd is hozzá tudott tenni a játékunkhoz. Ellenfelünk meddő mezőnyfölényét a hátralévő időben nem tudta már gólra váltani, igaz a játékvezető kb. 5 perccel előbb lefújta a mérkőzést, ami miatt két játékosunkat, Pad Bálintot és Egyed Marcellt nem tudtam már pályára küldeni, de ők sem bánták, mivel így MEGSZEREZTÜK ELSŐ GYŐZELMÜNKET! A fiúk kitörő örömmel ugrándoztak egymás nyakába! Megérdemeltük a sikert!

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 9. forduló 2015. 10.24.

 

FC Ajka – Gyirmót SE Győr 2-2 (2-1)

Gólszerző: Cservenák Jácint (2)

Zsidó András: Az előző fordulóban elszenvedett súlyos vereség ellenére, bizakodóan vártuk a Gyirmót elleni mérkőzést. Az öltözőben megbeszéltük, hogy túl kell tenni magunkat a „zakón” és csak az előttünk álló feladatra szabad koncentrálni. Sajnos ismét akadt olyan, aki megbetegedett, illetve volt, aki mérkőzés előtt (alatt) jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot. Mindezek ellenére remekül kezdtük a mérkőzést. Próbáltuk megbecsülni a labdát, hisz eddig a legnagyobb hibánk az volt, hogy a nehezen megszerzett játékszert rövid időn belül az ellenfélnek adtuk. Ez olyan súlyos hiba, mely nem csak fizikailag fáraszt, de lelkileg is nehézzé teszi a mérkőzést, hisz állandóan futnunk kell a labda után, ellenfelünk pedig nyomás alatt tud tartani bennünket. Ennek azonban ezen a mérkőzésen (legalábbis az első félidőben) nyoma sem volt. Védelmünk remekül zárt, és a labdakihozatalaink is rendre sikeresnek bizonyultak. Középpályásaink végre nem kapkodtak, pontosabban játszottak. Egy ilyen támadásvezetés végén megszereztük a vezetést. A középpályáról remekül ugratták ki Cservenák Jácintot, aki – bár tisztán vezethette kapura a labdát – még arra is szánt energiát, hogy a visszaérkező védőket kicselezve egy nagyszerű helyezéssel fejezze be a támadást. 1-0! Ellenfelünk ekkor magasabb sebességre váltott, és egy pontrúgás után egyenlített. Megint lemaradtunk védekezésben! A bekapott gól kissé megzavart minket, de folytattuk tudatos játékunkat és egy remek támadásnál szinte lemásoltuk előző gólunkat. Jácint ismét betalált, így 2-1-es vezetéssel vonultunk a szünetre. A pihenőidőben dicséretet kaptak a fiúk a remek játékért. Látni lehetett a szemükben a tüzet! A második félidőben jött a „szokásos” hullámvölgy, na meg az ellenfelünk fizikai fölényéből adódó fáradtság is jelentkezett. A játék a kapunk előterében zajlott. Ellenfelünk hamar gólra váltotta mezőny(és fizikai)fölényét. Az egyenlítést követően már csak pillanatokra tudtuk birtokolni a labdát, de CSAPATUNK önfeláldozó védekezésének köszönhetően sikerült megőriznünk a döntetlent. Első hazai pontunkra büszkék lehetünk.

 


 

 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 8. forduló 2015. 10.17.

 

Sopron SC – FC Ajka 19-0 (9-0)

Gólszerző:

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 7. forduló 2015. 10.10.

 

FC Ajka – Pápai ELC 0-4 (0-0)

Gólszerző: –

Zsidó András: Hetek óta nem tudunk teljes létszámmal részt venni a mérkőzésen. Hol sérülések, hol pedig egyéb elfoglaltságok hátráltatják a srácokat. Akad olyan is, aki viszont az edzéslátogatottságából (annak hiányából) fakadóan nem vehet részt a bajnokin. Régi nagy ellenfelünk, a „szomszédos” Pápa csapata látogatott hozzánk. Bár a tabellán előkelőbb helyen álltak nálunk, úgy gondoltuk lehet keresnivalónk ellenük hazai pályán. Ennek megfelelően kezdtük a mérkőzést. Próbáltuk tartani a labdát, ami hellyel-közzel sikerült is. Jórészt mezőnyben folyt a játék. A kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Hátul jól zárt a védelmünk és a középpályásaink is kellő agresszivitással játszottak. Egy-egy támadást tudtunk vezetni, de az utolsó passzok sosem sikerültek, így közvetlen gólhelyzetet nem tudtunk kialakítani. A csapatok 0-0-al vonultak a szünetre. A pihenő alatt megbeszéltük, hogy a második játékrészben is ilyen fegyelmezetten kell védekezni, és ha pontosabban tudunk játszani, lesznek lehetőségeink. Sajnos az ellenfelünk első pontrúgásánál azonban elaludtunk, így a 3 pápai érkező közül egyiknek sikerült a kapuba továbbítania a beadásból érkező labdát. Ledermedtünk. A gól nagyon megzavarta a csapatot – talán épp azért, mert nem volt benne a mérkőzésben -, így ellenfelünk átvette az irányítást és perceken belül megduplázta a vezetésüket. A mérkőzés hátralévő részében teljesen összezuhantunk, melynek eredményeként 0-4-el fejeztük be a mérkőzést. Próbáljuk megfejteni, mi az oka, hogy a második játékrészben nem tudunk kellően koncentrálni, miért nem jön jól a szünet. Persze a korunk – fiatalabbak vagyunk egy évvel ellenfeleinknél – adhat némi magyarázatot erre. Bár az eredményeink nem igazán mutatják csapatunk fejlődését, azért van előrelépés!Mennünk kell tovább a megkezdett úton.

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 6. forduló 2015. 10.03.

 

Andráshida LSC – FC Ajka 2-1 (1-0)

Gólszerző: Berzsenyi Kevin

Zsidó András: Sajnos ismételten hiányos létszámmal tudtunk csak elutazni következő idegenbeli bajnoki mérkőzésünkre. Labovszky Zsombor műtét után lábadozik, Hopp Richárd betegség miatt nem állt rendelkezésre, Marczona Péter pedig kiránduláson vett részt. Rózsa Boldizsár, Papp Szilárd nem tudtak velünk utazni, míg Egyed Marcell igazolása még nem készült el. Szerencsére azért volt visszatérőnk is, Szalontai Richárd felépült sérüléséből. Fentiek ismeretében picit át kellett szerveznünk a csapatunkat. A szerkezeti váltás a mérkőzés elején még zavarta a fiúkat, de fokozatosan éreztünk rá, hogy kinek hol a helye a pályán. Ellenfelünk fizikálisan jóval előttünk járt, de a pontatlan játékunknak ez nem lehet oka. Sajnos több játékosnál is koncentrációhiányt éreztem. Emiatt aztán sokkal több nyomás nehezedett védőinkre, mint azt ellenfelünk játéktudása indokolta volna. Bár „csak” 0-1-el fordultunk, a szünetben mégsem az eredmény miatt adtam hangot csalódottságomnak. Sokkal inkább a fegyelmezetlenség/figyelmetlenség zavart. A fiúk természetesen megígérték, hogy a második félidőben fegyelmezettebbek lesznek. A mérkőzés nagy részében a mezőnyben pattogott a labda. Mi leginkább kontrákra építettünk. Egy alkalommal Berzsenyi Kevint sikerült helyzetbe hoznunk, aki higgadtan helyezett a kapuba. Ellenfelünk szinte lemásolta gólunkat, így a végeredmény 1-2 lett a mi szemszögünkből. Nagyon sajnáltam ezt a mérkőzést, hisz hétről-hétre érezhető volt a fejlődés. Talán most érte el a fiúkat a fáradtság (fejben), így nem tudták a maximumot nyújtani a pályán. Verhető ellenfél volt, és még ezzel a játékkal is majdnem sikerült pontot rabolni. Ha sikerül rendet tenni a fejekben, a hátralévő mérkőzéseken több pontot is gyűjthetünk.

 


 

 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 5. forduló 2015. 09.26.

 

FC Ajka – ZTE FC 0-7 (0-3)

Gólszerző: –

Zsidó András: Soron következő hazai mérkőzésünkön az akadémistákkal felálló ZTE csapata ellen küzdöttünk meg. A tabella alapján ellenfelünk jó erőkből álló alakulatnak tűnt. Már a mérkőzés elején érezhető volt, hogy a fiúk átérzik a mérkőzés fontosságát, és nagyon fegyelmezetten, szervezetten futballoztak. Ugyan a ZTE irányította a játékot, de mezőnyben azért akadtak jó megoldásaink, igaz csak rövid ideig birtokoltuk a labdát. Egy kis figyelmetlenség miatt azonban a félidő derekán megszerezte a vezetést a ZTE, aki továbbra is nagy nyomás alatt tartotta védelmünket. Ennek ellenére a félidő vége felé több kontratámadást is vezettünk, melyek veszélyeztették az ellenfél kapuját. Modory Csongor szabadrúgását bravúrral védte az ellenfél kapusa. A szünetben megdicsértem a srácokat a taktikus játékért. Tudtam, hogy nem lesz könnyű ezt a koncentrációt a mérkőzés végéig fenntartani, hisz a fizikai fáradtsággal együtt jár a koncentrációvesztés is. Sajnos beigazolódott a félelmem, és ellenfelünk felőrölte védelmünket. Több egyéni és csapattaktikai hibát is vétettünk, amiből gólokat kaptunk. A második félidőben már nem volt erőnk támadást építeni, egyedül Cservenák Jácint szabadrúgása adott munkát ellenfelünk kapusának. A héten többször is beszéltünk arról, hogyan kell játszani ilyen helyzetben, amikor ellenfelünk jobb játékerőt képvisel. A fiúk egy percig sem adták fel, amíg erejükből futotta, tartották magukat. Minden játékosomat elismerés illeti, emelt fővel jöhettek le a pályáról a 0- 7 ellenére. Természetesen az elkövetett hibákat ki kell javítanunk, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy – az amúgy is erősebb ellenfelünknek – több gólt is ajándékozzunk. Újabb tapasztalatszerzésen vagyunk túl.

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 4. forduló 2015. 09.20.

 

Mosonmagyaróvári TE – FC Ajka 2-2 (2-1)

Gólszerzők: Marcozna Péter, Cservenák Jácint

Zsidó András: Nem jó előjelekkel indultunk el újabb idegenbeli mérkőzésünkre, hisz a védelemből két emberünk is hiányzott betegség illetve sérülés miatt. Az utazás alatt aztán többen is rosszul lettek a buszon, így késéssel értünk a mérkőzés helyszínére, kapkodva öltöztünk és a belemelegítésre is csak részben volt időnk. A mérkőzés elején ez meg is látszott csapatunkon. Pontatlanul, kapkodva, ideges kezdtünk, melynek nem is lehetett más az eredménye, mint hogy villámgyorsan megszerezte a vezetést az ellenfél. Tíz-tizenöt perc kellett, hogy rendezzük a sorokat. Ekkor már partiban voltunk ellenfelünkkel, ennek ellenére ők szereztek újabb gólt. Sajnos másodszor is a mi bedobásunkból(!) született ellenfelünk gólja. Ezt nem lehet a fizikai paramétereinkre hivatkozva elfogadni, mindenképp javítanunk kell a hibát. Az első játékrész vége előtt Cservenák Jácint nagyot küzdve húzta meg a „balszélt”, középre gurítására Marczona Péter érkezett, gól! Nagyon jókor jött a szépítő találat, picit megnyugodva jöhettünk a szünetre. A félidőben felhívtam a figyelmet a pontosabb játékra. Azt is megbeszéltük, hogy VAN KERESNIVALÓNK! A srácok szemében is látszott az elszántság. A második félidőben nagyrészt a mezőnyben folyt a játék, mi leginkább kontrákra építettünk. Berzsenyi Kevin nagyszerű labdával ugratta ki Jácintot, aki egy csel után a kapuba vágta a labdát. 2-2. A mérkőzés hátralévő részében is adódtak lehetőségeink, de mindig egy kis hiba csúszott a kivitelezésbe, így már nem tudtunk gólt szerezni. Az új összetételű védősorunk hősies küzdéssel „nullára” hozta a második félidőt, így megszereztük első pontunkat a bajnokságban! Ez mindenképpen örömre és bizakodásra ad okot, bár tudjuk, hogy még nagyon sok tanulnivalónk van! A mérkőzés végén a játékvezető külön kiemelte középső védőink, Gyarmati Domokos és Rózsa Bence remek játékát. Joggal… A legnagyobb erényünk viszont a mai napon az volt, hogy igazi CSAPAT-ként küzdöttünk. A cserék is hozzájárultak a sikerként elkönyvelhető döntetlenhez. Reméljük hamarosan a győzelem ízét is megérezhetjük.

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 3. forduló 2015. 09.12.

 

FC Ajka – VFC USE 0-4 (0-2)

Zsidó András: Első hazai bajnoki mérkőzésünket az Utánpótlás Centrum legújabb -remekül előkészített- pályáján játszottuk. A körülmények minden szempontból tökéletesek voltak. Mérkőzés előtt pár szóban beszélgettünk az előző bajnokiról, ahol azt hiányoltam, hogy a srácok nem küzdöttek igazán egymásért. Megígérték, hogy ez most nem így lesz. Kellően feltüzelve vágtunk neki a mérkőzésnek, ahol az ellenfelünk – az előzőekhez hasonlóan – színtiszta 2002-es játékosból állt. A fizikai különbségek szembetűnőek voltak, ennek ellenére nem ijedtünk meg tőlük. Az első pár perc tapogatózás után mi irányítottuk a mérkőzést. Sajnos a félidő hajrájában a végig kiválóan védő Paksi Áron kapusunk sem tudott már segíteni, a 16-os környékén vesztettük el a labdát és ellenfelünk azonnal gólra váltotta hibánkat. Pár percre rá hasonló volt a koreográfia. Kétszer hibáztunk, két gólt kaptunk. A félidő végén még volt egy lehetőségünk, amikor Marczona Peti egy elveszettnek tűnő labdát mentett meg az alapvonalnál, középre gurítását Modory Csongor lőtte kapura, de sajnos az ellenfél kapusa hárított. Az eredmény ellenére a szünetben megdicsértem a fiúkat, hisz maradéktalanul betartották ígéretüket. A második félidőben picit elfáradtunk, így a Veszprém akarata érvényesült inkább, de fegyelmezetten védekeztünk és próbáltunk kontrákra építeni. Egy-két lehetőségünk adódott, de végül nem sikerült a gólszerzés. Nem úgy ellenfelünknek, akik a mérkőzés hajrájában két jól eltalált lövéssel bevették a szintén remekül védő Bognár Dániel kapuját, beállítva ezzel a 0-4-es végeredményt. A fiúkon látszódott az elkeseredés, de hamar felráztam őket, hisz az ilyen vereségekből is lehet tanulni. Emelt fővel jöhettünk le a pályáról és ez a lényeg. Nincs is nagyobb elismerés, mint mikor a győztes ellenfél edzője gratulál a játékunkhoz.

 


 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 2. forduló 2015. 09.05.

 

Szombathelyi Haladás VSE – FC Ajka 12-0 (6-0)

Zsidó András: Idegenben került megrendezésre a második bajnoki mérkőzésünk is. Ellenfelünk a nagy múltú HALADÁS csapata volt. A mérkőzést nagyon ijedten kezdtük, ellenfelünk nagy nyomás alá helyezte védelmünket, de Bognár Dániel kapusunk „állta a sarat”. A kifejezés sajnos szó szerint is érthető, ugyanis a mérkőzésünket zuhogó esőben játszottuk le. Nekünk ez is szokatlan volt, hisz a BOZSIK tornákat eső esetén azonnal félbe szakították. A HALADÁS csapata fizikálisan és játékban is előttünk jár, és hamar gólra (gólokra) váltották fölényüket! Sajnos a középpályás védekezésünk ezen a mérkőzésen nem működött, így védőink hiába szereltek többször is a tizenhatos környékén, egy-két passz erejéig tudtuk csak megtartani a labdát, ami állandó koncentrációt igényelt játékosainktól, így a fizikai igénybevétel mellett, fejben is hamar elfáradtunk. Támadójátékról nem beszélhettünk ezen a mérkőzésen. A második játékrészben a cserék sem tudtak igazán „pluszt” hozni, de ez nem róható fel nekik. A két félidő azonos eredménnyel zárult, 0-6 félidőnként. Paksi Áron is rengeteg ziccert hárított, így nem rajta múlt a sok kapott gól. A bajnokság megkezdése előtt átbeszéltük a fiúkkal, hogy a tanulóévünkben biztosan lesznek ehhez hasonló mérkőzések. A legfontosabb most, hogy tartásunk megmaradjon, ne veszítsük el motivációnkat. A jobbtól nem szégyen kikapni, persze csak ha mindent elkövettünk a pályán. Ez a vereség is a tanulási folyamat része, remélem hasznos tanulságokat vonunk le belőle…

 


 

 

U14 II. osztály Észak-Nyugat, 1. forduló 2015. 08.27.

 

Üstökös FC Győr-Bácsa – FC Ajka 5-3 (3-1)

Gólszerzők: Cservenák Jácint (2), Berzsenyi Kevin

Zsidó András: Az idei évben a 2003. korosztályt a kiemelt U14-es bajnokságba nevezték. A BOZSIK tornákon edződött csapatnak óriási kihívás a nagypályán való szereplés. Első bajnoki mérkőzésünkre idegenben került sor (Győr), az Üstökös csapata ellen. Ellenfelünk egy évvel idősebb játékosokból állt, de nem is a fizikai különbség volt a mérvadó, inkább az, hogy ők már egy éve nagypályás bajnokságban szerepelnek. Csapatunk ennek ellenére remekül kezdett, a mérkőzés elején uraltuk a játékot, a vezetést is megszereztük Berzsenyi Kevin góljával. Óriási örömet jelentett csapatunknak az első bajnoki gól megszerzése. A számunkra szokatlanul hosszú (40 perc) félidő derekán kezdtünk elfáradni. A hatalmas területek, a párharcok mind-mind „kivettek” belőlünk. A félidő végére 1-3 volt az eredmény. Szünetben nagy hangsúlyt fektettünk a regenerálódásra, átbeszéltük a hibákat és kiemeltük a pozitív dolgokat. A rövid passzos játékunk sajnos nem igazán érvényesült a pályán, mivel nagyon magas volt a fű. A második félidőben már sokkal jobban osztottuk be az erőnket. Kevesebb volt az „üresjárat”. Ezt az is bizonyítja, hogy a mérkőzés hajrájában nekünk adódtak lehetőségeink. A második félidőben szerzett újabb 2 góllal sikerült a játékrészt döntetlenre hozni (mindkét gólt Cservenák Jácint szerezte), így a végeredmény 3-5 lett! Első bajnokinkon 3 gólt „termeltünk”, ez igazán szép teljesítmény. Nagyon hosszú út elején járunk, de már mérkőzésen belül is látszott a fejlődés, van mire építenünk. Minden mérkőzéssel újabb tapasztalatokat gyűjtünk, amit próbálunk saját javunkra hasznosítani.

 


 

Fc Ajka-Mosonmagyaróvár: 5-0
Az eredmény kicsit becsapós, ezúttal kevésbé játszottunk pontosan, összefüggően és labdabiztosan. A párharcok és játékmegoldások tekintetében jobbat, többet nyújthattunk volna, viszont az eddig felépített magabiztosságunk, határozott egyéni megoldásaink és csapategységünk újabb sikeres eredményhez segített minket. Nagyon kell figyelnem, és a fiúknak is, hogy ne essünk vissza játékfelfogásban, még véletlenül sem csússzunk vissza azon a bizonyos hegyen, folyamatosan maradjon a felfelé menet. Nehezíti mindezt a sok iskolai elfoglaltság, év végi ránk nehezedő nyomás, de mi csakazértis bírni fogjuk, és a “teher alatt nő a pálma” mondás alapján gondolkodunk, cselekszünk.
G.: Rédling Cs. 3, Szabados B. 2.
Jó: Krebsz Dániel, Polgár Milán, Polt Bence, Czepek Péter, Rédling Csanád, Szabados Bence.

Csorna- FC Ajka: 4-6
Ismételten iszonyúan erős, magas felépítésű srácok ellen kellett játszanunk, ráadásul még játékkészség tekintetében is jól álltak. A mi fiaink főleg a tavasz folyamán hetek óta bebizonyították, hogy a labdarúgás lényegét nem csupán,  sőt elsősorban nem a fizikális tényezők döntik el. Ugyan nálunk is akad kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékos, de ezt nem akcelerált testalkatánál fogva éri el, sokkal inkább  képességeinek, játékmegoldásainak köszönhetően. Jól támasztja a csapat minden tagja a két gólerős támadónkat mert hiszem hogy semmi sem a puszta véletlenek, szerencsék alapján alakul folyamatosan jobban az eddigieknél. Itt egyáltalán nem az őszinél kedvezőbb eredményekre gondolok csupán, bár az is befolyásoló tényező, hanem a labdarúgás 14 éves kori jellemzőinek elsajátíthatóságának az egyre inkább látható összességére, és az egyének fejlődésére. Hiszen ezek folyamatos pozitív alakulása okán a mérkőzéseredmények is többször hozhatnak sikert, ahogy ez mostanában történik is velünk. Külön növeli a játékosaim megítélését hogy szűk kerettel dolgozunk, a fiúk egységes, akaraterős és figyelmes elhatározása és tettrekészsége dicséretes. Természetesen iszonyú sokat kell még tanulniuk, fejlődniük, de mindenképpen jár az elmúlt időszakban tapasztaltak alapján az egész U14 számára az elismerés! Nem fogom engedni hogy ennél csak egy fikarcnyival is lejjebb adják, aki partner marad, és a család is hasonlóan gondolkodik, segíti, az egészen biztosan értékes, egészséges emberré és egyre jobb játékossá formálódik. Még csak a hegy alján vagyunk, de már elindultunk, és ez örömmel tölthet el mindenkit, aki szereti vagy csak figyelemmel kíséri ezeket  a kiskamasz fiúkat.
G.: Rédling Cs. 4, Bakó R. 2.
Jó: az egész csapat (Rédling Csani a mezőny legjobbja)

Andráshida-FC Ajka : 2-2

Iszonyatos fizikai fölény az ellenfél részéről,pontos és élvezhető játékra teljesen alkalmatlan pálya,egy veszélyesnek tűnő sérülés,jó helytállás,jó technikai törekvések. Így tudnám röviden összegezni a zalai túrát.

Jó:,Czepek Péter,Bakó Roland,Szabados Bence.

FC Ajka-Tapolca: 19-1

Jó kapcsolatot ápolunk a tapolcaiakkal,így sajnálattal láttam és hallottam,hogy milyen gondokkal küszködnek.A fiúk viszont természetesen tették a saját dolgukat,ezen a játéknapon önfeledten kiélvezhették a gólszerzés örömét.Mindenki jól teljesített,és külön kiemelem Monostori Samu kapusunkat,aki áldozatos munkájának köszönhetően ezen a hétvégén dupla győzelemnek örülhetett,mivel az U15-tel is nagyszerűen játszott.

Hévíz-FC Ajka: 9-3 (3-2)

Sok váratlan nehézséggel kellet megküzdenünk,ezúttal sikertelenek voltak az erőfeszítéseink,és megítélésem szerint keveset is tettünk összességében az érdemben elvárhatónál, főként mentalitásban. Erősen remélem,hogy a Hali és a Pápa ellen látott játék és akarat jellemzőbb a srácokra,ennek érdekében igyekszem elősegíteni minden formálásra alkalmas és hajlandó kis játékosunk fejlődését. A remek képességű listavezető ellen a mindhárom gólunkat szerző Rédling Csanádot dicsérhetem maradéktalanul,rajta kívül senkit nem tudok a mérkőzés egészét nézve kiemelni. Pozitívumként Bakó Roli visszatérése és néhány szép megmozdulása említhető még. Tapolca ellen minden erőnkkel és játékszenvedélyünkkel fontos értékes játékkal kirukkolnunk önmagunk,a támogató családtagjaink és egyesületünk miatt egyaránt!  Bízom a fiúkban!

Pápai ELC-FC Ajka:0-0    2013.03.19.

Jó: Monostori Samu,Németh Patrik,Polt Bence,Szabados Bence, illetve az egész csapat dicsérhető.

 Szerencsére továbbra is jó felfogásban,sőt egyre biztatóbb mentalitással játszunk.Jó iramú,élvezetes nyílt csatát láthattak a kilátogatók,mindkét csapat mindent beleadott,igazi szomszédvári derbi volt.A technikai színvonal ugyan hagy kívánni valót maga után,de néhány szép és látványos megoldás azért akadt a jó tempójú összecsapáson.Ellenfelünk (mint majd mindegyik ellenlábas a csoportban) jókora fizikai fölényben volt,de kompenzálni tudtuk ezt figyelemmel,taktikai és mentális odaadással.A gólszerzésre többször is akadt óriási lehetőségünk,jóval értékesebben játszottunk az őszi odavágónál! Legközelebb április 6-án a listavezető Hévízhez utazunk,addig igyekszünk minél jobb edzésmunkát végezni,és nagyon szeretni ezt a csodaszép játékot.
FC Ajka -Szombathelyi Haladás : 2-5 (1-2)

 Gólszerző: Szabados Bence 2    Jó: Monostori Samu,Polgár Milán,Szabados Bence,Házi Erik

A bajnokság egyik legképzettebb,legjobb játékerőt képviselő csapata ellen sikerült tisztes mérkőzést játszani. Csapatként is jól működtünk szinte végig,de ami még örömtelibb,hogy több jó,kiemelhető egyéni teljesítményt is láttam. A szerencsével sem álltunk hadilábon,bár igazán tiszta gólhelyzetet alig-alig csináltak rajtunk,sőt döntetlen állásnál egy kontra támadásból előttünk adódott nagy lehetőség. Sokkal több volt ebben a meccsben,mint az őszi odavágón, nagyon remélem,hogy az adottságokhoz és a behatárolt lehetőségekhez mérten folyamatos,tapasztalható fejlődés lesz nyomon követhető a csapat egészénél,kiemelten méginkább a nagyobb potenciállal bíró fiúk tekintetében. Szerdán Pápán játszunk,bízom benne,hogy hittel,alázattal teli és hasonlóan tartalmas játékot produkálunk,és jó esetben ez gólokban és győzelemben is megmutatkozik.  Bár sok gondunk van,de ezúttal is(mint mindig) a maximumot akarom látni a fiúktól!

Körmend-FC Ajka : 0-13     2014.03.09

A nagyon rossz talajú pályán is igyekeztünk a fölényünket minél több góllal abszolválni,és ez a törekvésünk sikerrel járt.Első meccsnek,ráhangolódásnak a tavaszra pont kellemesnek bizonyult a vasi túra,de jövő héten egy jóval nagyobb kihívásnak nézünk elébe a Szombathelyi Haladás ellen.

Három teremtornán vettünk részt a télen, Weizben, Győrben, Ajkán. Mindhárom esemény értékes és hasznos volt.
Névsorok: Weiz->Csirke, Krebsz, Döbrösi, Pethő, Bakó, Polgár, Czepek, Szabados, Rédling, Rózsás.
Győr->Monostori, Krebsz, Németh, Polgár, Bakó, Szabados, Czepek, Pethő, Döbrösi.
Ajka->Minden igazolt U14-es és Fejes Milán, Stilet Márk, Tankó Balázs, Gönczi Martin, Magyarósi Patrik.
Az osztrák tornán ízelítőt kaptunk a játékban, gondolkodásban való sebességbeli különbségről. Dinamikai, gyorsasági téren is előrébb tartanak, de a legnagyobb differencia a mentalitás terén mutatkozik. Végül  a 7. helyen végeztünk, az utolsó csoportmeccs megnyerésével még elődöntősök is lehettünk volna, de 1-0 arányban alulmaradtunk.
A győri torna műfüves kis pályán zajlott, körbe palánkos pályán lehetett meglehetősen gyors és attraktív játékot játszani. Itt teljesen mást kívántak a körülmények. mint a számunkra kevésbé ismert és alkalmazott futsal szabályokat kérő weizi eseményen. Színvonalas rendezvény volt , jó minőségű csapatokkal. A csoportunkban Veszprémet, Gyirmótot és Mosonmagyaróvárt is felülmúlva első helyen végeztünk , így a rájátszásban a felső házba kerültünk. Ott viszont már három vereség következett, még gólt sem sikerült szerezni. Ezzel a 4. helyen zártuk a tornát, és Szabados Bence  társgólkirályi címet szerzett.Sok hasznos tapasztalattal és tanulsággal gazdagodtunk, és remekül éreztük magunkat.
A győri torna másnapján került sor a hazai kupáinkra. Először 8:30-tól 11:30-ig az úgynevezett kezdő és fiatalabb csoportunk játszott az ötcsapatos tornán, melyet végül megnyertünk. A legjobb kapusnak  itt Monostori Samu bizonyult.A második kupán két csapatunk is szerepelt, Balatonfüred visszalépésével itt négy csapatos torna jött létre. A körmérkőzések után a harmadik helyért az Ajka Fehér csapat büntetőkkel győzött a Pápai ELC ellen, a döntőben pedig Tapolca diadalmaskodott az Ajka Zöld társulat ellenében. Szabados B. ismét gólkirály tudott lenni. Minden hazai srác megmutathatta magát, örültek is a csarnok adta lehetőségnek.
A tapolcai teremtorna a rossz időjárási körülmények okozta közlekedési nehézségek és veszélyek miatt elmaradt.

 

11. bajnoki mérkőzés, 2013.11.17.

Fc Ajka-Balatonfüred: 14-0 (10-0)

Monostori- Schell Márk, Czepek, Németh, Polt- Rózsás, Paksai, Horváth- Rédling, Krebsz, Szabados.

Csereként játszott: Schell Manassé, Házi.

G.: Rédling Csanád 6, Szabados Bence 3, Krebsz Dániel 2, Horváth Dániel, Czepek Péter, Házi Erik.

Igazi örömfocit sikerült bemutatni az utolsó őszi fordulóban. A mérkőzés alakulása lehetővé tette több dolog gyakorlását,ellenfelünk gyengébb játékerőt képviselt. Jól kezdtünk, a megbeszéltek szerint alakítottuk, formáltuk a játékot, viszont a második félidőben visszalassultunk. Fő célkitűzéseinket elértük: többet birtokoltuk a labdát, ezáltal többet kezdeményeztünk , igyekeztünk labdavesztés után lehetőség szerint rögtön visszatámadni, és nem kaptunk gólt. Persze voltak hibák is, de jó érzésekkel vonulunk a téli időszakra, ahol már két teremtornán való részvételünk biztosított, és folyamatosan készülünk, gyakorló meccseket játszunk a tavaszi szezonra.

Jó: Czepek Péter, Németh Patrik, Polt Bence, Rózsás Máté, Szabados Bence, Rédling Csanád, Házi Erik, Krebsz Dániel.