Barion Pixel
2024.04.27.
HírekUtánpóltás

4. hely Wildonban

Csapatunk Wildonban, egy Graz mellett található kis településen szerepelt nemzetközi utánpótlás tornán, a tíz résztvevő csapatból egyetlen magyarként. A korábbi külföldi ellenfelekkel szemben gyűjtött tapasztalatok miatt a fiúkkal megbeszéltük, hogy megpróbálnak az ide illő mentalitásban játszani, vagyis a lehető legnagyobb sebességgel közlekedni a pályán, és minden párharcot kőkeményen felvállalni. Az első mérkőzést a rendező csapat ellen vívtuk, amelynek a csatára elképesztő fizikai adottságai miatt számunkra sajnos tarthatatlan volt, ráadásul a játékvezető érdekes ítéleteivel is minket sújtott, előbb egy büntető területen kívüli szabályos szerelésért ítélt büntetőt, majd egy látványosan nagy lesgólt adott meg. A játékunk a vereség ellenére bíztató volt, a gyerekek nagyot küzdöttek, mezőnyben pedig ellenfelük fölé nőttek. A csapategységgel sem volt gond, pedig három korosztályban edző gyerekek (U11, U12, U13) léptek most egyszerre pályára. A folytatásban is sikerült megőrizni a jó formát, aminek köszönhetően a többi csoportmérkőzést magabiztosan hozta a gárda, így másodikként zárt, és a másik csoport első helyezettjével játszhattunk a döntőbe jutásért. Külön öröm, hogy minden játékos kivette a részét a sikerekből, védekezésben és támadásban egyaránt bátran vállalták a párharcokat a fiúk, és hatan is feliratkoztak a góllövők közé.

Az elődöntő mezőnyben nagy csatákat, helyenként szép játékot hozott, de a kapuk ritkán kerültek veszélybe, így a büntetőkre maradt a döntés. Mindkét csapat rúgói pontosan céloztak, csupán az egyik ajkai büntető tévesztett pár centivel célt, és a kapufáról kifele pattant a labda, így ellenfelünk jutott a döntőbe. Mi a harmadik helyért ismét a rendező csapattal kerültünk össze. A kezdési időpontban, az esős időben a pályán vártuk az ellenfelet, aki jó húsz perc késéssel jött ki a meleg öltözőből a játékvezető kíséretében. A fiúk ezúttal többnyire kiváló csapatmunkával semlegesítették az FSR csatárát, aki azonban egyszer mégis utat talált a kapuig, és megszerezte a győztes gólt. Érdekes módon ezen a mérkőzésen újra furcsa ítéletek születtek, két játékosunkat is kiállította a játékvezető. Az FC Ajka végül negyedikként zárt, az eredményt és a mutatott játékot joggal tapsolta a gyerekeket elkísérő szép számú szülői csoport.

A csapat tagjai: Krisák Barna, Szűcs Marcell, Tamás Dominik, Egyed Bálint (C), Farkas Mátyás, Bódis Mátyás, Bakos Áron, Dallos Máté, Török-Csillag Milán, Molnár Levente, Csányi Máté, Horváth Dávid, Pákai Zoltán.

Eredményeink

csoportmérkőzések

  • FSR (osztrák) – FC Ajka 3-1 (gól: Pákai)
  • NC Sveti Durd (horvát) – FC Ajka 0-2 (gól: Molnár, Tamás)
  • Dynamic Baia-Mare (román) – FC Ajka 0-3 (gól: Egyed, Horváth, Bakos)
  • SV Wildon (osztrák) – FC Ajka 0-3 (gól: Molnár 2, Török-Csillag)

elődöntő:

  • NZ Gleisdorf (osztrák) – FC Ajka 0-0 (bu.: 3-2)

  1. helyért
  • FSR – FC Ajka 1-0

Végeredmény

  1. NZ Gleisdorf
  2. Austria Klagenfurt
  3. FSR
  4. FC Ajka